Η Καστοριά που αργοπεθαίνει ή που έχει πεθάνει και δεν θάβουμε τον νεκρό;

notia paralia kastoria omixli

Κάποια πράγματα είναι να αναρωτιέσαι γιατί δεν γίνονται; Ποιος ο λόγος; Αδιαφορία; Ανικανότητα; Έλλειψη δημιουργικής σκέψης; Έλλειψη οράματος; Ή κάτι άλλο που ένας απλός πολίτης δεν μπορεί να σκεφτεί;

Με αφορμή τα όσα διατυπώθηκαν δια στόματος της Πολυτίμης Φαρμάκη στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποτίμηση του τουριστικού προγράμματος της Περιφέρειας. Παρουσίασε ένα πρόγραμμα προβολής επί 35 λεπτά. Για πρώτη φορά όπως είπε καταγράφτηκε το τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας που θα αποτελέσει το υλικό για τη σελίδα. 

«Έχουμε ένα πρόβλημα στο επικοινωνιακό και χρειάζεται πόρους. Από του χρόνου θα έχουμε instagram και Fb! (Wow!!!) Δεν φτάνει η προβολή στο δικό μου Facebook ούτε στο διαδίκτυο για αυτό και υπερδιπλασιάστηκε η καμπάνια».

Υπάρχει μάλιστα συνεργασία με αντιπεριφερειάρχη Κρήτης ώστε από την Κρήτη να έρχονται το χειμώνα και να πηγαίνουμε εμείς το καλοκαίρι αξιοποιώντας το αεροδρόμιο της Καστοριάς.

Και λέω εγώ τώρα…Γιατί να μη γίνει και με τη Ρόδο και με την Κω κάτι αντίστοιχο; Με την Νάξο και την Πάρο επίσης; Τόσο δύσκολο είναι να γίνει μια μελέτη ώστε να γίνει άμεσα μια σύνδεση που θα δώσει εύκολη πρόσβαση αμφότερα; Να ανοίξουν νέοι διάδρομοι μεταφοράς;  

Σε λίγους μήνες θα λειτουργεί ο Ε65. Η πρόσβαση στην Αθήνα θα είναι παιχνιδάκι. Όμως μέχρι εκεί. Μετά; Για κάποιους που θέλουν να πάνε είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για αναψυχή στους παραπάνω προορισμούς τι γίνεται; Το κόστος για να κατέβεις στην Αθήνα, καύσιμα και διόδια, συν τον χρόνο, συν που θα αφήσεις το αυτοκίνητο σου; Τελικά είμαστε μόνο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τα γνωστά 40αρια και τα 60αρια που πήραν οι γουναράδες και όχι μόνο με διάφορους τρόπους….

Και έρχεται μετά το άρθρο της Καθημερινής….

Χειμώνας είναι σε χειμερία νάρκη όλοι…

Άντε καλά κρασιά…ή τσίπουρα αν προτιμάτε…

Υ.Γ. επειδή ακούω συνεχώς την καραμέλα για βιωσιμότητα και ανταποδοτικότητα των έργων σκέφτομαι πόσο ανταποδοτικό και βιώσιμο είναι τα έργα που συνεχώς γίνονται στην άγονη γραμμή του Γράμμου;;; Ποια συμφέροντα ικανοποιούνται; Ποιοί και πόσοι ωφελούνται; Ωφελούνται; Όλα αυτά συμβαίνουν στη φαιδρά πορτοκαλέα…

The observer 

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria