Με αφορμή τις τακτικές συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος βρέθηκε στην Αθήνα από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου έως και την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου ε.ε, συμμετέχοντας ενεργά στις εργασίες του ανωτάτου συνοδικού οργάνου της Εκκλησίας της πατρίδος μας, καθώς και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου .
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών, που πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου, εξετάστηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πνευματική, κοινωνική και εκπαιδευτική διακονία της Εκκλησίας μέσα στις σύγχρονες συνθήκες της ελληνικής κοινωνίας, καθώς πραγματοποιήθηκαν και εκλογές νέων αρχιερέων της εκκλησίας μας, όπως αυτή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κονίτσης κ. Αλεξίου γείτονος της Μητροπόλεως Καστορίας.
Συνάντηση με τον Αρχηγό του Γ.Ε.Σ κ. Γεώργιο Κωστίδη
Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Αθήνα, ο Σεβασμιώτατος είχε εγκάρδια συνάντηση με τον αρχηγό του Γ.Ε.Σ, αντιστράτηγο κ. Γεώργιο Κωστίδη, ο οποίος κατάγεται από την Καστοριά και διατηρεί πάντοτε στενούς δεσμούς με την ιδιαίτερη πατρίδα του. Ο Σεβασμιώτατος κατά της επίσκεψή του συζήτησε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.
Την ίδια ημέρα είχε συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλατζή, με τον οποίο συζήτησαν θέματα της Μητροπόλεως.
Τα υπόλοιπα απογεύματα της εβδομάδος της παρουσίας του, ο Σεβασμιώτατοςμσυμμετείχε σε παράλληλες εκδηλώσεις της Ιεράς Συνόδου και σε εκδηλώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και στο πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο.
Ονομαστήρια Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ Συμεών
Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος παρέστη στον Αρχιερατικό Εσπερινό επί τη εορτή των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ο οποίος τελέσθηκε με λαμπρότητα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης. Παρόντες ήταν πλήθος αρχιερέων, ιερέων, μοναχών και πιστών, που προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ιεράρχη.
Ονομαστήρια Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών
Την επομένη, Κυριακή 13 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, συμμετέχοντας στη χαρά των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.
Κατά τη διάρκεια της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Καστορίας κήρυξε τον Θείο λόγο, αναφερόμενος στην Θεογνωσία κατά τον Άγιο Συμεών τον νέο Θεολόγο, κάνοντας και προεκτάσεις στο παρόν.
Ο λόγος του Σεβασμιωτάτου ήταν πηγαίος, πατρικός και εμπνευσμένος, προτρέποντας τους πιστούς να παραμείνουν σταθεροί στην πίστη, την ελπίδα και την προσφορά, μέσα σε έναν κόσμο που έχει ανάγκη από φως, προσευχή και πνευματική ανανέωση.
Επίσης μετά την αναβολή της τελευταίας συνεδρίασης της Δ.Ι.Σ, λόγο την μικρής ασθενείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνώ κ.κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος επέστρεψε στην Καστοριά όπου θα εορτάσει μαζί με το ποίμνιο του την Ονομαστική του Εορτή.
Μέρος των φωτογραφιών προέρχεται από την Ι.Μ. Φθιώτιδος, καθώς και από τον κ. Γεώργιο Φερδή.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΔΩ