Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης με υπολογιστή και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα σε περιοχή της Καστοριάς
Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος 40χρονης ημεδαπής
Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς, υπόθεση απάτηςμε υπολογιστή και παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα, που τελέσθηκε την 28-02-2025, σε βάρος 50χρονης ημεδαπής, σε περιοχή της Καστοριάς.
Συγκεκριμένα, η 50χρονη κατήγγειλε ότι, την 28-02-2025 μεσημβρινές ώρες, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και αφού της παρουσίασε ψευδή γεγονότα ως αληθή, προσποιούμενος υπάλληλο του λογιστή της και με το ότι είναι δικαιούχος επιδόματος marketpass, κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία της τραπεζικής της κάρτας, να δημιουργήσει e-banking και να μεταφέρει συνολικά το χρηματικό ποσό των -1.190- ευρώ σε ψηφιακό πορτοφόλι.
Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, κάτοχος του ψηφιακού πορτοφολιού στο οποίο μεταφέρθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό είναι 40χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης με υπολογιστή και της παράνομης πρόσβασης σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.