Η Αρκούδα «αποδομεί» τις λύσεις της «Καλλιστώ»: Μια αποκαλυπτική συζήτηση στην ΕΡΤ News

zoupas

Σε μια αποκαλυπτική συζήτηση στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ News, ο Μιχάλης Ζούπας, μέλος του κινήματος «Δεν ζούμε μαζί με την αρκούδα», έριξε φως σε ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά τις επιθέσεις των αρκούδων και την αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων λύσεων.

Συζητώντας με τον Σπύρο Ψαρούδα, ιδρυτή και μέλος της οργάνωσης «Καλλιστώ», ο κ. Ζούπας αποκάλυψε πως οι προτάσεις της «Καλλιστώ» για την προστασία των καλλιεργειών και άλλων περιοχών από τις επιδρομές των αρκούδων, στην ουσία ακυρώνονται από το ίδιο το ζώο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, οι ηλεκτρικές περιφράξεις, που προωθούνται ως βασικό μέσο αποτροπής, παρακάμπτονται από τις αρκούδες, οι οποίες σκάβουν κάτω από αυτές, καθιστώντας τες άχρηστες.

Πρόκειται για μια πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά. Οι αρκούδες δεν είναι μόνο δυνατές, αλλά και πολύ έξυπνες. Βρίσκουν τρόπο να προσπερνούν τις ηλεκτροφόρες περιφράξεις που προτείνουν οι οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε θέματα σχετικά με την αρκούδα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μένουν απροστάτευτοι και να καταρρίπτεται πλέον και αυτό το αφήγημα από τα ίδια τα άγρια ζώα, άφησε να εννοηθεί ο κ. Ζούπας.

Το βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει όλη τη συζήτηση, αποκαλύπτοντας τις διαφορετικές προσεγγίσεις των δύο πλευρών και αναδεικνύοντας τις αδυναμίες των υφιστάμενων μέτρων προστασίας. Μια συζήτηση που θέτει το ερώτημα: Πώς μπορούμε πραγματικά να προστατεύσουμε τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους, όταν τα ίδια τα ζώα «αποδομούν» τις λύσεις που προτείνονται από τους ειδικούς;

Δείτε το video:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria