Ο σύλλογος γυναικών Νεστοριού συμμετείχε στην 5η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση Μακεδόνων.
Σε μια μεγαλειώδη πολιτιστική εκδήλωση, άνδρες και γυναίκες από κάθε περιοχή της Ελλάδας, φορώντας τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες, τίμησαν τις ρίζες τους μέσα από τον χορό, το τραγούδι και τους ήχους ζωντανής μουσικής.
Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 60 πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα συναντήθηκαν και συνένωσαν τις φωνές και τα βήματά τους, εκτελώντας παραδοσιακούς μακεδονικούς χορούς σε ομόκεντρους κύκλους.
Με φόντο τον Θερμαϊκό Κόλπο και υπό τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα ξεχωριστό θέαμα, πλούσιο σε αυθεντικότητα και έντονο συναίσθημα. Τη διοργάνωση αυτής της συνάντησης ανέλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, με την υποστήριξη και την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η συγκεκριμένη χορευτική συνάθροιση αποτελεί πολύ περισσότερο από μια απλή επίδειξη λαογραφίας – είναι μια ζωντανή απόδειξη της ιστορικής συνέχειας και της συλλογικής ταυτότητας των Μακεδόνων, που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά μέσω της μουσικής, του χορού και των παραδοσιακών φορεσιών.
