Η Μ. Αντωνίου στην 5η Διεθνή Κοινοβουλευτική Διάσκεψη της Ομάδας για το Δρόμο του Μεταξιού

maria antoniou osce budva 1

Η Μαρία Αντωνίου στην 5η Διεθνή Κοινοβουλευτική Διάσκεψη της Ομάδας για το Δρόμο του Μεταξιού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη

Στην 5η Διεθνή Κοινοβουλευτική Διάσκεψη της Ομάδας για το Δρόμο του Μεταξιού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη με θέμα «Γεφυρώνοντας ηπείρους: Προώθηση του αειφόρου τουρισμού, της καθαρής ενέργειας και της οικολογικής ισορροπίας για ένα μέλλον ανθεκτικότητας», που διεξάγεται στην Μπούντβα του Μαυροβουνίου, συμμετέχει ως μέλος τηςΕλληνικής Αντιπροσωπείας η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου.

 Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των εργασιών, η κ. Αντωνίουπαρακολούθησε την πρώτη συνεδρία με θέμα “Βιώσιμος Τουρισμός: Εξισορροπώντας Ανάπτυξη και Οικολογία”. Στην τοποθέτησή της, τόνισε ότι «η Ελλάδα και το Μαυροβούνιο έχουμε αναπτύξει εξαιρετική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, βασιζόμενοι σε κοινές αξίες, γεωγραφική εγγύτητα και κοινό όραμα για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Προωθούμε συγκεκριμένες δράσεις και πολιτικές για την ενίσχυση του τουριστικού τομέα και την αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών, επενδύοντας και σε μορφές εναλλακτικού τουρισμού,  προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του τομέα, με ταυτόχρονη προστασία του φυσικού και πολιτισμικού μας πλούτου.»

 Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίας με τη θεματική “Διάδρομοι Καθαρής Ενέργειας: Τροφοδοτώντας ένα Ανθεκτικό Μέλλον” -την οποία επίσης παρακολούθησε η κ. Αντωνίου- στην τοποθέτησή της επεσήμανε ότι «η ενεργειακή μετάβαση συνιστά βασική προτεραιότητα της ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας. Αυτό αντικατοπτρίζεται σε τρεις στρατηγικούς άξονες: το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο του 2022 και το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ)»Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στις περιοχές όπου η ενεργειακή μετάβαση επηρεάζει την υφιστάμενη οικονομική δραστηριότητα, σημειώνοντας ότι «μια τέτοια περιοχή είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα μου, η Καστοριά στη Δυτική Μακεδονία. Για τις περιοχές αυτέςη ελληνική κυβέρνηση εκπόνησε και υιοθέτησε το 2020 το Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), σε συμφωνία με την ευρωπαϊκή πολιτική για μια καθαρή οικονομία έως το 2050».

Τέλος, για το Δρόμο του Μεταξιού, η Μαρία Αντωνίου υπογράμμισε ότι «δεν ήταν μόνο μια εμπορική διαδρομή, αλλά και ένα δίκτυο πολιτισμικής ανταλλαγής και συνεργασίας. Σήμερα, η περιοχή του Δρόμου του Μεταξιού διαθέτει σημαντικές δυνατότητες για οικονομική ολοκλήρωση, ανάπτυξη υποδομών και ψηφιακό μετασχηματισμό, καθιστώντας την ενισχυμένη συνδεσιμότητα κρίσιμη προτεραιότητα για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, της οικονομικής ανάπτυξης και της βιώσιμης προόδου.»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria