Σημαντική διάκριση πέτυχε ο μαθητής Τζηκαλάγιας Ζήσης από το 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς στον 35ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Ο Ζήσης, μαθητής της Β’ Λυκείου, κατέκτησε το 3ο Βραβείο, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε εκατοντάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 15 Μαρτίου 2025 με τη συμμετοχή πλήθους μαθητών σε εξεταστικά κέντρα πανελλαδικά. Ο Ζήσης διαγωνίστηκε στο 1ο Πρότυπο Λύκειο Καστοριάς, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή του και το πάθος του για τη Φυσική.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς προώθησης της επιστημονικής σκέψης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και η διάκριση του Ζήση αποτελεί επιβράβευση της συνεχούς προσπάθειας και του υψηλού επιπέδου γνώσεων που έχει κατακτήσει.
Η επιτυχία του γεμίζει περηφάνια όχι μόνο το 3ο ΓΕ.Λ. Καστοριάς, αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, αναδεικνύοντας το ταλέντο και τις δυνατότητες των μαθητών της περιοχής.
