Με θεμέλια και συνταγή Σάκη Ρήμου ολοκληρώθηκε και η αποκριάτικη περίοδος στην Καστοριά

rimos

Η Καστοριά γιόρτασε με επιτυχία τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τη δυναμική της ως τουριστικός προορισμός. Ωστόσο…και η λάμψη των Αποκριών διεκδικείται από πολλούς πατεράδες. Ποιος πραγματικά συνέβαλε στην τουριστική ανάπτυξη της Καστοριάς; Γιατί ακόμη οι γνωστοί λακέδες κάνουν αγώνα να φανούν πιο υποτακτικοί και χρήσιμοι με εμφανέστατο το άγχος τους περί αυτού;

Ο δήμαρχος γιάννης κορεντσίδης, με το δελτίο τύπου για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, προσπαθεί να προβάλλει την αυξημένη επισκεψιμότητα στην πόλη ως προσωπικό του επίτευγμα. Ωστόσο, οι κάτοικοι της Καστοριάς γνωρίζουν καλά ότι η τουριστική ανάπτυξη είναι αποτέλεσμα συλλογικής και διαχρονικής προσπάθειας.

Μετά την κρίση της γούνας, όλοι οι φορείς της περιοχής, καθώς και οι απλοί Καστοριανοί, έριξαν το βάρος και τις ελπίδες τους στον τουρισμό. Η σταθεροποίηση και η βελτίωση της τουριστικής κίνησης στην Καστοριά είναι αποτέλεσμα αυτής της συντονισμένης προσπάθειας.

Στην προσπάθεια αυτή, σημαντικό ρόλο έχουν διαδραματίσει διάφοροι αρμόδιοι φορείς και δευτεροβάθμια όργανα τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η ΠΕ Καστοριάς, η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καστοριάς που είναι άμεσα ενδιαφερόμενος για το θέμα και με έρευνα αλλά και στοιχειοθετημένες σοβαρές ενέργειες, καθοδηγεί συνεχώς την πολιτική διοίκηση σε δράσεις που έχουν νόημα και αποτέλεσμα. Και μην ξεχνάμε βέβαια τον απλό δημότη, τον επαγγελματία, τον Καστοριανό που προσφέρει τον καλύτερο του εαυτό από την στιγμή που θα δημοσιεύσει μια όμορφη φωτο του τόπου μας μέχρι τη στιγμή που θα δείξει την πιο φιλική και φιλόξενη συμπεριφορά στον επισκέπτη.

Αν όμως εστιάσουμε στον έναν από όλους αυτούς τους παράγοντες που παίζουν ρόλο σε όλο αυτό και αναζητούμε έναν άνθρωπο που εργάστηκε μεθοδικά και αποτελεσματικά για την τουριστική ανάπτυξη της Καστοριάς από πλευράς Δήμου, το όνομα που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από αυτό του Σάκη Ρήμου.

Ο άνθρωπος που, αθόρυβα, έθεσε τις βάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της Καστοριάς, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και δράσεις. Και μάλιστα, επειδή είναι έτσι ακριβώς, όταν πρόκειται για δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα, ο δήμος Καστοριάς «επιστρατεύει» ξανά και ξανά τον ίδιο άνθρωπο, τον Σάκη Ρήμο.

Όταν πρόκειται για «φιακιλίκια» και «παπάντζες» ο κορεντσίδης ξεροβήχει, σφίγγει τον κόμπο της γραβάτας, στρώνει την πόλκα και αφού χτυπήσει υποκριτικά – φιλικά κανά δυο – τρεις πλάτες, φώτα, κάμερες …πάμε!

3

Η απομάκρυνση του κ. Ρήμου από την αντιδημαρχία τουρισμού και η ανάληψη της θέσης από τον δήμαρχο κορεντσίδη θα αφήνει ανοιχτά ερωτήματα χωρίς πειστική επίσημη απάντηση. Η αξία της συλλογικής προσπάθειας και η αναγνώριση της συνεισφοράς όλων των εμπλεκομένων φορέων, αποτελούν θεμελιώδη συστατικά για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και αυτή η τραγελαφική προσπάθεια να αναδειχτεί ως σούπερ σταρ ένας άρχοντας που διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα και πολιτικά κόμπλεξ για τους συνεργάτες του επειδή ο ίδιος απλά…δεν το χει, θα προσφέρει πολλά επεισόδια κωμωδίας στην συνέχεια και θα έχει και πολιτικές συνέπειες-εξελίξεις.

Σε όλα αυτά βέβαια μεγάλη ευθύνη έχει ο νέος…συμβουλάτορας και επηρεαστής του δημάρχου Καστοριάς που τον οδηγεί σε στράτες δύσβατες, τραγικές και επικίνδυνες για τον ίδιο αλλά και τον τόπο. Χαρακτηριστική η ατάκα ανθρώπου του πολιτισμού: «Με αυτά που τον βάζουν να κάνει το τελευταίο διάστημα, ο γιάννης σκάβει ολοένα και πιο βαθιά τον πολιτικό του λάκκο…) Είναι να αναρωτιέται κανείς πως οι άνθρωποι που ασκούν διοίκηση, (άρα θα αναμένετο να έχουν ψηλά το Level ικανότητας κρίσης και αντίληψης στο πεδίο) να χάνουν τόσο απότομα και κραυγαλέα την αίσθηση με την πραγματικότητα και την ψυχή τους, πέφτοντας θύματα κολακείας (;), παραπλάνησης (;) κάτι άλλο (;)…κανείς δεν ξέρει και να χάνονται απομονωμένοι σε έναν γυάλινο δικό τους κόσμο. Και το νέο άκρως αλαζονικό πρόσωπο κορεντσίδη, είναι πλέον αντιληπτό από ευρύ φάσμα της Καστοριανής κοινωνίας.

Η συνέχεια της θητείας αυτής της δημοτικής αρχής Καστοριάς αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς η πόλη καλείται να διαχειριστεί τις προκλήσεις και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τουριστικό τομέα.

Δελτίου Τύπου Δήμου Καστοριάς: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς

Με αστείρευτο κέφι, ζωντάνια και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καστοριάς, προσφέροντας μοναδικές στιγμές ψυχαγωγίας και παραδοσιακού εορτασμού σε κατοίκους και επισκέπτες.

Το εορταστικό πρόγραμμα της Αποκριάς περιλάμβανε μια πλούσια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες σε όλο τον Δήμο Καστοριάς.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα είχε η αναβίωση των παραδοσιακών εθίμων, όπως η «Μπουμπούνα» και το «Χάσκαρι», που κορυφώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα, συνοδεία τοπικών εδεσμάτων και εθιμικών δρώμενων. 

Εντυπωσιακή ήταν η παρέλαση των καρναβαλιστών στη Μεσοποταμία, όπου δεκάδες συμμετέχοντες ντυμένοι με εντυπωσιακές στολές παρέλασαν,  συνοδευόμενοι από άρματα γεμάτα χρώματα και δημιουργικότητα.

Οι θεματικές ξεναγήσεις προσέφεραν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν την πόλη της Καστοριάς, να περιηγηθούν στις ιστορικές συνοικίες, να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα και να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής.

Εντυπωσιακό ήταν το μουσικό happening με το δημοφιλές συγκρότημα «48 Ώρες», που ξεσήκωσε το κοινό, την Κυριακή της Αποκριάς στην Πλατεία «Αδελφών Εμμανουήλ» στη συνοικία Ντολτσό.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο