Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου στις εκδηλώσεις για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για το διπλό εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 παραβρέθηκε η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Δικαιοσύνης Πέλοπα Λάσκο, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση.
Η κ. Αντωνίου και ο κ. Λάσκος -από κοινού με τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Στρατιωτικές Αρχές- παρέστησαν στην Επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Καλλινίκου, καθώς και στην Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Δαβάκη και την κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν την παρέλαση μαθητών, συλλόγων καιτμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, η Μαρία Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση : «25η Μαρτίου! Λαμπρή ημέρα για την Ορθοδοξία και τοΈθνος μας! Υποκλινόμαστε με σεβασμό στους άξιους προγόνους μας, τουςήρωες αγωνιστές του 1821, που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία του Έθνους. Οι αρετές των Ελλήνων και η πίστη τους σε αρχές, αξίες και ιδανικάαποτέλεσαν τα θεμέλια της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τις ρίζες τουσύγχρονου ελληνικού κράτους.
Χρέος μας να πιστέψουμε ξανά στη δύναμη των αξιών που κάποτε έκαναν‘δυνατό το αδύνατο’! Πολύτιμη παρακαταθήκη η φράση του Μακρυγιάννη“τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί’, φάρος φωτεινός και αδιασάλευτοςοδηγός μας στο δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής που αρμόζει στη χώραμας. Όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι, με ομοψυχία και αλληλεγγύη. Γιατί“είμαστε στο ‘εμείς‘ και όχι στο ‘εγώ‘”!
»Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες!
»Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες απανταχού της γης!
»Χρόνια πολλά Ελλάδα!!!
»Ζήτω το Έθνος !!!».









