Η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου «Γ’ Καραβαγγέλεια»

maria antoniou g karavaggeleia 3

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και το Αρχιερατικό Μνημόσυνο για το μακαριστό Μητροπολίτη και Μακεδονομάχο Γερμανό Καραβαγγέλη και για όλους τους μακαριστούς Μητροπολίτες Καστορίας που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καστοριάπροεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου, παραβρέθηκε η βουλευτής Μαρία Αντωνίου. 

​Στη συνέχεια, η κ. Αντωνίου κατέθεσε στεφάνι στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ψηφιδωτό μνημείο του Γερμανού Καραβαγγέλη στον περίβολο του Επισκοπείου, όπου βρίσκονται ευλαβώς τοποθετημένα τα οστά του και ο ίδιος παριστάνεται ευλογών τον Ήρωα Μακεδονομάχο Παύλο Μελά. 

​Όπως δήλωσε η Μαρία Αντωνίου, «ο Γερμανός Καραβαγγέλης, ο ιεράρχης που έδωσε την ψυχή του στον Μακεδονικό Αγώνααποτελεί κορυφαία ιστορική μορφή για τον τόπο μας, την Καστοριά. Θέτοντας ως ιερό καθήκον του προς την πατρίδα τη διαφύλαξη της εθνικής μας ταυτότητας, την προάσπιση των εθνικών εδαφών μας και την ελευθερία της Μακεδονίας μας, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στη Μητρόπολη Καστοριάς και μπήκε στο πάνθεον των ηρώων του ελληνικού έθνους».

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria