«Με τη συμφωνία των Πρεσπών έληξε μια 27ετή διαμάχη», επεσήμανε.
«Νομίζω ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συζητά κανείς για τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης αλλά και τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες της εξωτερικής πολιτικής. Η επικαιρότητα σε κυνηγάει όταν υπάρχει κάποιο έλλειμμα από τους παρόντες. Δεν σημαίνει ότι βγαίνοντας από την ενεργό δράση, πρέπει να παραμένεις βουβός. Είμαι εδώ, λέω τις απόψεις μου και παρεμβαίνω με τον τρόπο μου στα πράγματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του Βήματος.
Όπως είπε μεταξύ άλλων: «Η μεταπολίτευση μας βρήκε με τρεις μεγάλες πληγές και μια ακόμη πληγή προστέθηκε με τη διαλυση της Γιουγκοσλαβίας. Η Ελλάδα δεν γιορτάζει το τέλος του παγκόσμιου πολέμου, αλλά την αρχή του πολέμου, λόγω του εμφυλίου πολέμου. Η καχεκτική δημοκρατία που ακολούθησε οδήγησε σε μια αμερικανοκίνητη δικτατορία. Βγαίνοντας από τη δικτατορία, κουβαλάγαμε αυτή τη πληγή της εξάρτησης της χώρας στην εξωτερική πολιτική».
«Με τη συμφωνία των Πρεσπών έληξε μια 27ετή διαμάχη», επεσήμανε.
«Εναπόκειται στις επόμενες κυβερνήσεις να διατηρήσουν και να ενισχύσουν αυτή τη σχέση και τη συμφωνία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στην εξωτερική πολιτική να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Αιχμή Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τη συμφωνία των Πρεσπών
«Η συντηρητική παράταξη αρέσκεται σε αυτό το σπορ να κατηγορεί για μειοδοσίες. Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στην εξωτερική πολιτική. Ο τωρινός Πρωθυπουργός χειρίστηκε την κατάσταση με τον πιο ακραίο τρόπο στη συμφωνία των Πρεσπών. Από το βήμα της βουλής με κατηγόρησε ότι αντάλλαξα τη Μακεδονία με τις συντάξεις».
«Όσο περνάει ο καιρός, η Τουρκία γίνεται ισχυρότερη από εμάς»
«Πρέπει να πάμε στη Χάγη με τρεις κόκκινες γραμμές. Το ζήτημα της εδαφικής κυριαρχίας των νησιών. Το ζήτημα της ασφάλειας των νησιών και την ενότητα του αιγιακού χώρου».