«Δεν μπορούν να γίνουν ούτε ανεκτά, ούτε αποδεκτά» τα λεγόμενα του Αντώνη Σαμαρά.
Η νέα παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, με συνέντευξη στην οποία άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική, οδηγεί στη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από τη Νέα Δημοκρατία.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι με τη συνέντευξη στο «Βήμα» ο Αντώνης Σαμαράς «θέτει εαυτόν, για δεύτερη φορά μετά το 1993, εκτός Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, αυτό επεδίωξε».
«Αυτή τη φορά, όμως, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί. Η κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει σταθερά την πορεία της, χωρίς τον κ. Σαμαρά. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς», υπογραμμίζει ακόμα ο Παύλος Μαρινάκης.
Στη συνέντευξη, ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύει βολές κατά του Μεγάρου Μαξίμου, ζητά την απομάκρυνση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, αμφισβητώντας ευθέως την πολιτική στα ελληνοτουρκικά, ενώ προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Ομολογώ πως δεν κατανοώ την στρατηγική της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ επιτίθεται ευθέως στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο πρωθυπουργός κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση από τον υπόλοιπο κόσμο», επισημαίνει.
«Δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά» όσα είπε ο Σαμαράς
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το ειδικό προνόμιο να διατυπώνουν απόψεις, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη «εξέφρασε την πλήρη διαφωνία» του για το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.
«Με τρόπο ανοίκειο και προκλητικό, υιοθέτησε ακραία ψεύδη, διαστρεβλώνοντας δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών» και «έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας “χαριεντίζονταν” με τον πρόεδρο της Τουρκίας και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας», προσθέτει ο Παύλος Μαρινάκης.
Όσο για την πρόταση Σαμαρά για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σχολιάζει ότι πρόκειται για «άκαιρη» συζήτηση που «συνιστά προσβολή» για το πρόσωπο και τον θεσμό του αρχηγού του κράτους.
«Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν ούτε ανεκτά, ούτε αποδεκτά. Η κοινωνία έχει αφήσει πίσω, εδώ και χρόνια, λογικές πολιτικής “καμαρίλας” και συμπεριφορές που διαπνέονται από το κομματικό “γινάτι”», υπογραμμίζει και καταλήγει:
«Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς, με τη σημερινή συνέντευξή του, θέτει εαυτόν, για δεύτερη φορά μετά το 1993, εκτός Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, αυτό επεδίωξε. Αυτή τη φορά, όμως, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί. Η κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει σταθερά την πορεία της, χωρίς τον κ. Σαμαρά. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».
Η ανακοίνωση Μαρινάκη για τον Σαμαρά
«Έχουμε πει πολλές φορές ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το ειδικό προνόμιο να διατυπώνουν κατά καιρούς τις απόψεις και τις ανησυχίες τους για ζητήματα πολιτικής.
Ο κ. Σαμαράς, στην τελευταία συνέντευξή του, ωστόσο, δεν διατύπωσε απόψεις. Αλλά εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του στο σύνολο της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Επιπλέον, με τρόπο ανοίκειο και προκλητικό, υιοθέτησε ακραία ψεύδη, διαστρεβλώνοντας δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών οι οποίες έχουν διευκρινιστεί κατ’ επανάληψη και αναλυτικά.
Έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας «χαριεντίζονταν» με τον πρόεδρο της Τουρκίας και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας.
Τέλος, η άκαιρη συζήτηση στην οποία επέμεινε γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας συνιστά προσβολή για το πρόσωπο και τον θεσμό του αρχηγού του κράτους.
Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν ούτε ανεκτά, ούτε αποδεκτά. Η κοινωνία έχει αφήσει πίσω, εδώ και χρόνια, λογικές πολιτικής «καμαρίλας» και συμπεριφορές που διαπνέονται από το κομματικό «γινάτι». Όσοι, δε, οραματίζονται μία συρρικνωμένη ΝΔ στο μέτρο του 18%, ας αναλογιστούν ότι, με τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία κέρδισε μέχρι σήμερα τρεις εθνικές εκλογές με ποσοστά της τάξεως του 40%.
Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς, με τη σημερινή συνέντευξή του, θέτει εαυτόν, για δεύτερη φορά μετά το 1993, εκτός Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, αυτό επεδίωξε. Αυτή τη φορά, όμως, η ιστορία δεν θα επαναληφθεί. Η κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει σταθερά την πορεία της, χωρίς τον κ. Σαμαρά. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».