Επιστολή των 120 σε Αντωνίου: «Η κατάστασή μας είναι δραματική και η υπομονή έχει εξαντληθεί» - OlaDeka

Επιστολή των 120 σε Αντωνίου: «Η κατάστασή μας είναι δραματική και η υπομονή έχει εξαντληθεί»

Η επιτροπή των 120 συνεχίζει τις ενέργειες για αποζημίωση εξαιτίας των συνεπειών του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του oladeka.com η τελευταία πληροφόρηση των γουνοποιών είναι ότι το αίτημα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δηλαδή την τελική υπογραφή του υπουργού για την δημοσίευση του προγράμματος 2Β.
Τα προβλήματα των γουνοποιών παραμένουν ενώ ο κλάδος πιέζεται και από το νέο φορολογικό μας και οι εκπρόσωποι της επιτροπής των 120 απέστειλαν επιστολή στη βουλευτή ΝΔ της Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου:

Προς κα Αντώνιου

Προς την κ Αντωνίου Μαρία Βουλευτή Καστοριάς

Η ομάδα των 120 γουνοποιών που δεν εντάχθηκαν σε κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα στήριξης.

Στην διευρυμένη σύσκεψη στην Αθήνα στις 17 Απριλίου την οποία συντόνισε η βουλευτής κυρία Αντωνίου, αναγνωρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες η ανάγκη στήριξης των γουνοποιών που δεν εντάχθηκαν μέχρι τώρα σε κανένα πρόγραμμα.

Αποφασίστηκε να δοθούν τα υπόλοιπα του προγράμματος Β σαν ένα πρόγραμμα με την ονομασία Β2 σε όσους δεν είχαν ενταχθεί στα πρώτα δύο προηγούμενα.

Ομάδα γουνοποιών με την στήριξη όλων των πρωτοβάθμιων οργάνων και της ομοσπονδίας συνέταξε την πρόταση η οποία συζητήθηκε και αναλύθηκε βήμα βήμα με τους υπεύθυνους του υπουργείου ανάπτυξης (Τζώρζη, Λιαπόπουλο) σε πολύωρη τηλεδιάσκεψη από το Επιμελητήριο Καστοριάς με τον συντονισμό του προέδρου κ Καραταγλίδη.

Το πρόγραμμα αυτό το Β2 αφορά στην πλειοψηφία κυρίως οικοτεχνίες, αυτοαπασχολούμενους και μικρές επιχειρήσεις φασόν και αποκομμάτων οι οποίες είναι η ραχοκοκαλιά της παραγωγικής διαδικασίας.

Μετα την απαγόρευση των πωλήσεων γουναρικών λόγω ρωσο-ουκρανικού πολέμου έχουν βρεθεί σε δυσχερέστατη θέση λόγω απώλειας του 90% των δραστηριοτήτων τους χωρίς να έχουν λάβει καμία οικονομική στήριξη μέχρι σήμερα ενώ οι υποχρεώσεις τους τρέχουν.

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες απο τότε και 29 απο την αρχή της κρίσης και ενώ έχει αποφασιστεί τα 3,5 εκ υπόλοιπα του Β προγράμματος να πάνε σε αυτούς δεν έχουμε ακόμα καμία εξέλιξη.

Παρακαλούμε την κ Αντωνίου να ζητήσει να προχωρήσει άμεσα το πρόγραμμα Β2 όπως έχει συμφωνηθεί.

Η κατάσταση των συναδέλφων αυτών και των οικογενειών τους είναι αυτή τη στιγμή δραματική η υπομονή τους έχει εξαντληθεί και πρέπει να έχουμε άμεσα λύση.

Επιτροπή των 120 Καστοριά 2/8/2024

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria