Νεκρή αρκούδα μικρής ηλικίας στο Μαυροχώρι - OlaDeka

Νεκρή αρκούδα μικρής ηλικίας στο Μαυροχώρι

Νεκρό αρκουδάκι βρέθηκε σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου το πρωί σε περιοχή κοντά στο Μαυροχώρι Καστοριάς. Το νεκρό ζώο εντόπισε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και ειδοποίησε το δασαρχείο. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζώο φαίνεται πως τραυματίστηκε θανάσιμα από όχημα με το οποίο συγκρούστηκε.

Στο σημείο έσπευσαν, αστυνομία, δασαρχείο και άλλα στελέχη της ομάδας άμεσης επέμβασης, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενημερώθηκε και η εισαγγελία Καστοριάς.

Πρόκειται για ακόμη ένα από τα πάρα πολλά πλέον περιστατικά σύγκρουσης αρκούδων με οχήματα στους δρόμους της ΠΕ Καστοριάς. Η περιοχή έχει γίνει ο πλέον επικίνδυνος τόπος για οδηγούς και η οδήγηση μοιάζει με μεγάλο ρίσκο για τον οποιονδήποτε. Αυτό προστίθεται βέβαια σε πάμπολλα άλλα περιστατικά με επιθέσεις και καταστροφές περιουσιών και ζωικών κεφαλαίων σε σπίτια, αγροικίες, στάβλους και αγροτικές καλλιέργειες.

Η Καστοριά, εκτός την τεράστια οικονομική και μεταναστευτική κρίση, αντιμετωπίζει πλέον έναν πραγματικά εφιαλτικό νέο παράγοντα που σχετίζεται με τα πλέον επικίνδυνα ζώα της χώρας. Αυτά τα ζώα που θα πρεπε να είναι ελεγμένα όσον αφορά στον πληθυσμό τους αλλά και τον τόπο διαβίωσης τους έτσι ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα στους ανθρώπους αλλά και στα ίδια…

Αλλά απ’ ότι φαίνεται η λύση του προβλήματος έρχεται, αφού ο κ. Σκυλακάκης όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση της κας Αντωνίου, θα εξαπολύσει εκστρατεία…ενημέρωσης και έτσι όλα θα μπουν στη θέση τους…

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria