Γαλλία: Νέο σαμποτάζ σε δίκτυα οπτικών ινών - OlaDeka

Γαλλία: Νέο σαμποτάζ σε δίκτυα οπτικών ινών

Νέο σαμποτάζ – αυτή τη φορά στα δίκτυα οπτικών ινών πολλών παρόχων, όπως οι Free και SFR – πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής σε έξι περιφέρειες της Γαλλίας.

Τα δίκτυα οπτικών ινών πολλών τηλεπικοινωνιακών φορέων έχουν υποστεί «σαμποτάζ» σε έξι περιοχές της Γαλλίας, αλλά το Παρίσι δεν έχει επηρεαστεί, ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα.

Το νέο σαμποτάζ έρχεται τρεις ημέρες μετά τις συντονισμένες πράξεις δολιοφθοράς που παρέλυσαν τις υπηρεσίες τρένων υψηλής ταχύτητας λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, μπλοκάροντας τις μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται πως η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή «μαζική επίθεση εύρους ικανού να προκαλέσει παράλυση» του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας

«Πολλές ταυτόχρονες κακόβουλες ενέργειες» έπληξαν τις γραμμές των TGV Atlantique, Nord και Est που συνδέουν το Παρίσι με το δυτικό, το βόρειο και το ανατολικό τμήμα της χώρας: «Εγιναν εμπρησμοί για να προκληθούν ζημιές» στις εγκαταστάσεις των γραμμών υψηλής ταχύτητας, με τον σιδηρόδρομο να επιστρέφει στην ομαλή λειτουργία του μόλις σήμερα Δεύτερα.

Ακροαριστερούς «βλέπει» πίσω από το σαμποτάζ στα τρένα η κυβέρνηση

Οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εν τω μεταξύ «εντοπίσει μια σειρά από προφίλ που θα μπορούσαν να εμπλέκονται» στο σαμποτάζ στις σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας του φορέα SNCF την περασμένη Πέμπτη.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο «France 2».

Ο Νταρμανέν δήλωσε ότι «το σαμποτάζ ήταν σκόπιμο, πολύ ακριβές και εξαιρετικά στοχευμένο», προσθέτοντας πως αυτός είναι «ο παραδοσιακός τρόπος δράσης της άκρας αριστεράς».

Ο υπουργός δεν θέλησε να σχολιάσει τα συγκεκριμένα προφίλ που εντοπίστηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά δήλωσε πως μπορεί να πρόκειται για άτομα που «έχουν χειραγωγηθεί».

Αξίθει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ της περασμένης Πέμπτης, τα καλώδια οπτικών ινών που είναι τοποθετημένα δίπλα στις γραμμές και τα οποία εγγυώνται τη μετάδοση πληροφοριών ασφαλείας για τους οδηγούς κόπηκαν και πυρπολήθηκαν σε διάφορα σημεία του δικτύου.

Πηγή

Γαλλία: Κλίνει προς την πιθανότητα ακροαριστεροί εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από το σαμποτάζ στο SNCF

Η Γαλλία κλίνει προς την πιθανότητα ακροαριστεροί εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από τις ενέργειες δολιοφθοράς στο σιδηροδρομικό δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας TGV της γαλλικής εταιρείας σιδηροδρόμων SNCF, που έγινε ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Σαμποτέρ έπληξαν το δίκτυο τρένων υψηλής ταχύτητας της Γαλλίας την Παρασκευή, επιτιθέμενοι πριν από την αυγή σε σημαντικά σημεία του δικτύου, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης.

“Ταυτοποιήσαμε το προφίλ διαφόρων ανθρώπων”, δήλωσε ο Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 TV όσον αφορά την έρευνα για τους δολιοφθορείς. Ο τρόπος που έδρασαν αυτοί φέρει τα χαρακτηριστικά ακροαριστερών εξτρεμιστών, σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Όλα τα τρένα κινούνται σήμερα κανονικά μετά τις εργασίες των συνεργείων όλο το 24ωρο κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου για την αποκατάσταση των ζημιών, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ στον ραδιοσταθμό RTL.

Περίπου 800.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους λόγω των κακόβουλων αυτών ενεργειών, μεταξύ των οποίων 100.000 που χρειάστηκε να ακυρωθούν άμεσα τα δρομολόγια των τρένων τους, πρόσθεσε ο Βεργκριέτ, σημειώνοντας ότι το κόστος για την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF θα είναι σημαντικό.

ΣΜ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria