Ανοιχτό παράθυρο για την αύξηση στο επίδομα παιδιού, αφήνει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, προκειμένου να στηρίξει την ελληνική οικογένεια.
Στο πλαίσιο στήριξης της οικογένειας μέσω του δημογραφικού και με δεδομένη την ακρίβεια που πλήττει τις οικογένειες με παιδιά εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η αύξηση του επιδόματος παιδιού στο μέγεθος που δεν δημιουργείται δημοσιονομικό πρόβλημα.
Ειδικότερα η αύξηση των μισθών οδήγησε αρκετούς γονείς να μην δικαιούνται φέτος το επίδομα παιδιού με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ποσό που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην αύξηση του ποσού του επιδόματος παιδιού.
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο διαμόρφωσης του δημογραφικού σχεδίου δράσης εξετάζει και το σενάριο αύξησης του επιδόματος παιδιού εφόσον πάρει το πράσινο φως από το Υπουργείο Οικονομικών. Εξάλλου κατάφερε το προηγούμενο διάστημα να “πείσει” το οικονομικό επιτελείο για την υλοποίηση του προγράμματος Σπίτι μου ΙΙ και την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών χιλιάδων οικογενειών.Unmute
Remaining Time -0:00Fullscreen
Σε ότι αφορά το επίδομα παιδιού εξετάζεται λοιπόν μία αύξηση ωστόσο ακόμη αναμένεται η έγκριση του οικονομικού επιτελείου.
Το επίδομα παιδιού ανέρχεται σήμερα για το πρώτο και δεύτερο παιδί το επίδομα είναι: 70 ευρώ, 42 ευρώ, 28 ευρώ και για το τρίτο και κάθε επόμενο παιδί: 140 ευρώ, 84 ευρώ και 56 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα.
α) Έλληνες πολίτες
β) ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς
γ) πολίτες κρατών – μελών της ΕΕ
δ) πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετοί πολίτες
ε) Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων.
στ) ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών.
ζ) δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος
η) πολίτες άλλων κρατών.