Η φυσική τροφή μακροζωίας που είναι πιο ισχυρή από οποιοδήποτε πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα - OlaDeka

Η φυσική τροφή μακροζωίας που είναι πιο ισχυρή από οποιοδήποτε πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα

Ο βασιλικός πολτός είναι από τις πιο πολύτιμες, ισχυρές και αποτελεσματικές τροφές μακροζωίας για την υγεία μας.

Ο βασιλικός πολτός είναι ένα φυσικό θαύμα που χρησιμοποιείται ευρέως στην περιποίηση της επιδερμίδας λόγω των εξαιρετικών του ιδιοτήτων. Προερχόμενος από τις μέλισσες, αυτός ο θρεπτικός πολτός είναι πλούσιος σε βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, καθιστώντας τον ιδανικό για την αναζωογόνηση και ενυδάτωση του δέρματος. Σε πρόσφατη συνέντευξή τους, η Kendall Jenner και η Kourtney Kardashian αποκάλυψαν ότι είναι μανιώδεις καταναλωτές ενός προϊόντος,  το οποίο χρησιμοποιεί και η Jenner για να ετοιμάζει μια DIY μάσκα προσώπου, που είναι εμπλουτισμένο με βασιλικό πολτό, την πολύτιμη ζελατινώδη ουσία που παράγουν οι εργάτριες μέλισσες για να ταΐσουν τη βασίλισσα μέλισσα.

https://www.instagram.com/kyliejenner

Η εφαρμογή του βασιλικού πολτού στο δέρμα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο είναι κρίσιμο για τη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας. Επιπλέον, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν να μειώσουν την ερυθρότητα και τον ερεθισμό, καθιστώντας τον κατάλληλο για άτομα με ευαίσθητο ή επιρρεπές στην ακμή δέρμα. Εκτός από την αντιγηραντική του δράση, ο βασιλικός πολτός έχει ισχυρές ενυδατικές ιδιότητες που βοηθούν στη διατήρηση της φυσικής υγρασίας του δέρματος. Η τακτική χρήση προϊόντων περιποίησης που περιέχουν βασιλικό πολτό μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της υφής του δέρματος, καθιστώντας το πιο απαλό και λείο.

Επιπλέον, η πλούσια θρεπτική του σύνθεση ενισχύει τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας, προσδίδοντας έναν υγιή και νεανικό τόνο. Ο βασιλικός πολτός μπορεί να ενσωματωθεί σε διάφορα καλλυντικά προϊόντα, όπως κρέμες, ορούς και μάσκες, προσφέροντας μια φυσική και αποτελεσματική λύση για την καθημερινή φροντίδα του δέρματος.

Τι είναι ο Βασιλικός Πολτός

Ο βασιλικός πολτός είναι ένα προϊόν που εκκρίνεται από τους αδένες των εργατικών μελισσών και προορίζεται για την τροφή της βασίλισσας. Είναι πλούσιος σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά, βιταμίνες (ιδιαίτερα του συμπλέγματος Β), μέταλλα και ιχνοστοιχεία, καθώς και σε διάφορα βιοενεργά συστατικά.

Σύνθεση του Βασιλικού Πολτού

Η σύνθεση του βασιλικού πολτού περιλαμβάνει:

-Πρωτεΐνες: Περιέχει περίπου 12-15% πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένων όλων των απαραίτητων αμινοξέων.
-Υδατάνθρακες: Αντιπροσωπεύουν περίπου το 10-12% του πολτού, κυρίως υπό μορφή γλυκόζης και φρουκτόζης.
-Λιπαρά: Αποτελούν περίπου το 3-6%, με σημαντική παρουσία των 10-HDA (10-υδροξυδεκενοϊκού οξέος), που είναι μοναδικό στον βασιλικό πολτό.
-Βιταμίνες: Περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β (Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β7, Β9 και Β12), καθώς και βιταμίνη C, D και E.
-Μεταλλικά Στοιχεία: Πλούσιος σε ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και μαγγάνιο.
-Άλλα Συστατικά: Περιέχει επίσης ένζυμα, αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή.

Οφέλη του Βασιλικού Πολτού για τον Οργανισμό

1.Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Συστήματος: Οι αντιβακτηριακές, αντιιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες του βασιλικού πολτού συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

2.Βελτίωση της Ενέργειας και της Αντοχής: Ο βασιλικός πολτός μπορεί να βελτιώσει την ενέργεια και την αντοχή, κάνοντας τον ιδανικό για άτομα με έντονο τρόπο ζωής ή αθλητές.

3.Υποστήριξη της Υγείας του Δέρματος: Οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του βασιλικού πολτού συμβάλλουν στην υγεία του δέρματος, μειώνοντας τις ρυτίδες, τις φλεγμονές και τα σημάδια γήρανσης.

4.Ρύθμιση των Ορμονών: Οι γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από τον βασιλικό πολτό, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην ρύθμιση των ορμονών, ανακουφίζοντας τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

5.Βελτίωση της Γονιμότητας: Ο βασιλικός πολτός έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη γονιμότητα τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, βελτιώνοντας την ποιότητα των σπερματοζωαρίων και την ωορρηξία.

6.Μείωση της Φλεγμονής: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του βασιλικού πολτού μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής σε διάφορα μέρη του σώματος, όπως οι αρθρώσεις.

7.Υποστήριξη της Καρδιαγγειακής Υγείας: Ο βασιλικός πολτός μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, βελτιώνοντας την υγεία της καρδιάς και των αγγείων.

Πώς να καταναλώσεις τον Βασιλικό Πολτό

Ο βασιλικός πολτός μπορεί να καταναλωθεί ωμός, αναμεμειγμένος με μέλι ή σε κάψουλες ως συμπλήρωμα διατροφής. Η συνιστώμενη δοσολογία ποικίλλει, αλλά συνήθως κυμαίνεται από 0,5 έως 1 γραμμάριο την ημέρα. Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις με μικρές δόσεις και να παρακολουθείς την αντίδραση του οργανισμού σου, καθώς μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένα άτομα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria