Μακελειό στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο - OlaDeka

Μακελειό στη Μόσχα: Τουλάχιστον 40 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο

Μακελειό με 40 τουλάχιστον νεκρούς και δεκάδες τραυματίες μετά από επίθεση ενόπλων σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα.

Τουλάχιστον πέντε άντρες με στρατιωτικές στολές άνοιξαν πυρ στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς και 100 τραυματίες. Το Tass μετέδωσε ότι στο κτίριο σημειώθηκε έκρηξη και έχει ξεσπάσει φωτιά.

Ο τελευταίος απολογισμός από τους μαζικούς πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Τουλάχιστον 40 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ πάνω από 100 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από τους μαζικούς πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο το απόγευμα της Παρασκευής στη Μόσχα, ενώ άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 60.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 5 δράστες ενώ τμήμα της οροφής του κτιρίου του Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, φαίνεται να έχει καταρρεύσει μετά από δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε, εγκλωβίζοντας αρκετά άτομα στα συντρίμμια.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ενώ ακυρώνονται όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και δημόσιες εκδηλώσεις στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Πληροφορίες , που δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί ωστόσο επίσημα, αναφέρουν ότι ένας εκ των φερόμεων δραστών έχει συλληφθεί. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο ενώ το χαρακτήρισε «τερατώδες έγκλημα».

«Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δέχεται τηλεφωνήματα με συλλυπητήρια από απλούς πολίτες από όλο τον κόσμο μετά τη φρικτή τραγωδία στο χώρο του Δημαρχείου Krokus στη Μόσχα. Εκφράζουν την εντονότατη καταδίκη αυτής της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης, που συντελείται μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Όπως έχουν ήδη δηλώσει οι ρωσικές αρχές, όλες οι προσπάθειες αυτή τη στιγμή είναι αφιερωμένες στη διάσωση των ανθρώπων που βρίσκονται ακόμη στον τόπο της επίθεσης» ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Η παραστρατιωτική οργάνωση Ρώσων μαχητών που αντιτίθεται στο Κρεμλίνο και έχει την έδρα της στην Ουκρανία, η λεγεώνα Ελευθερία για τη Ρωσία, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση.

«Υπογραμμίζουμε ότι η Λεγεώνα δεν πολεμά τους Ρώσους πολίτες», δήλωσε η οργάνωση που καθιστά υπεύθυνο «το τρομοκρατικό καθεστώς του Πούτι».

Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών (ΠΡΟΣΟΧΗ-ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria