Μητσοτάκης: Ναι σε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς - OlaDeka

Μητσοτάκης: Ναι σε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Θετικός στην προοπτική ενός debate, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Status FM της Θεσσαλονίκης, τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε, πάντως, ότι είναι ανοιχτός σε ένα debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών, ενώ ουσιαστικά απέρριψε μια τηλεμαχία μόνο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι έχουν συζητήσει και αντιπαρατεθεί παρά πολλες φορές στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Όπως ξέρετε, υπάρχουν κανόνες που διέπουν τα debate που γίνονται στην προεκλογική περίοδο, συμμετέχουν προφανώς όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και βεβαίως κι εγώ είμαι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή να κάνουμε ένα debate, όπως το προβλέπει ο νόμος, για να μπορέσουν οι πολίτες να κατατοπιστούν πλήρως για τις θέσεις των κομμάτων.

Από εκεί και πέρα όμως θέλω να σας θυμίσω, επειδή επιμένει ο κ. Τσίπρας πολύ σε debate, ότι έχουμε κάνει παραπάνω από 80 συζητήσεις στη Βουλή. Η Βουλή, εξάλλου, είναι ο χώρος στον οποίο διασταυρώνουμε, θα έλεγα, τα επιχειρήματά μας και τα πολιτικά μας ξίφη».

Να αναθεωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την άποψή του στην τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη

Σχετικά με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ο πρωθυπουργός τόνισε πως θωρακίζει ακόμα περισσότερο τη δυνατότητα όλου του τμήματος του Αρείου Πάγου να πάρει τη σχετική απόφαση. Πρόσθεσε πως όλα τα κόμματα θα κριθούν από τις επιλογές τους, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη απόφαση που θα ληφθεί κατά την αυριανή τελευταία μέρα της Βουλής. «Μού είναι αδιανόητο, σάς το λέω ειλικρινά, να μην καταφέρουμε να συγκροτήσουμε ένα ευρύ δημοκρατικό τείχος άμυνας απέναντι στην προοπτική να επιστρέψουν εγκληματίες στο κοινοβούλιο.

Τους πληρώσαμε πολύ ακριβά» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε «ακατανόητη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να αναθεωρήσει την άποψή της. Να ψηφίσει τη σχετική τροπολογία. «Να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους δικαστές να πάρουν αυτή τη σημαντική απόφαση. Σεβόμαστε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Γνωρίζουμε, όμως, επίσης ότι έχουμε ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο το οποίο οι δικαστές πρέπει να εφαρμόσουν. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria