Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς στο πλαίσιο πρόληψης από Σεισμούς - OlaDeka

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καστοριάς στο πλαίσιο πρόληψης από Σεισμούς

 Ο Σχεδιασμός και οι Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω σεισμικών φαινομένων, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, υπό την προεδρεία της Αντιπεριφερειάρχη, Δέσποινας Κοζατσάνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, δόθηκαν οι οδηγίες – διευκρινήσεις για το σύστημα κινητοποίησης πολιτικής προστασίας ως προς την αντιμετώπιση των εκτάκτων φαινομένων που μπορεί να προκληθούν από έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, έγινε ανάπτυξη των βασικών σημείων του σχεδίου «Εγκέλαδος» της  Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, δόθηκαν συντονιστικές οδηγίες και συζητήθηκαν οι δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών. Αποσαφηνίστηκαν θέματα αρμοδιοτήτων των εμπλεκομένων φορέων και διευκρινίστηκαν θέματα διοικητικής μέριμνας των  πληγέντων.

Συντάχθηκε το μνημόνιο ενεργειών και το τοπικό σχέδιο του «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», το οποίο θα εγκριθεί στη συνέχεια από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να αποτελέσει τμήμα του συνολικού σχεδιασμού ενεργειών ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Με το τέλος της συνεδρίασης, η Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε: «Η συντονισμένη συνέργεια, συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ο αποτελεσματικός σχεδιασμός, αποτελούν βασικό μέλημα όλων μας για την άμεση και αποτελεσματική προστασία της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος».

Στη συνεδρίαση παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περ. Δυτ. Μακεδονίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων.   

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria