Ο καθηγητής - συγκοινωνιολόγος Ν. Ηλιού μας ρίχνει από το σύννεφο: «Τρένο στην Καστοριά; Όνειρο θερινής νυκτός» - OlaDeka

Ο καθηγητής – συγκοινωνιολόγος Ν. Ηλιού μας ρίχνει από το σύννεφο: «Τρένο στην Καστοριά; Όνειρο θερινής νυκτός»

«Τώρα μιλάμε για την σιδηροδρομική Εγνατία τα τελευταία 6,7, 8 χρόνια, αλλά ακόμα και τώρα βλέπω ότι ανασύρονται από τα χρονοντούλαπα οι χαράξεις από Καλαμπάκα να πηγαίνουν επάνω στην Καστοριά κι από κει και Αλβανία. Όνειρα θερινής νυκτός!…»

Είναι τα λόγια του Νίκου Ηλιού, συγκοινωνιολόγου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βόλος) που ρίχνουν συθέμελα το οικοδόμημα που προσπαθούν να χτίσουν εδώ και πολλές δεκαετίες δεξιά και αριστερά κόμματα στις φρούδες προεκλογικές τους υποσχέσεις.

Και λέμε φρούδες γιατί μετά τα τραγικά γεγονότα των Τεμπών που απογύμνωσαν τελείως το σύστημα των ελληνικών σιδηροδρόμων και την υποτιθέμενη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται αυτό διαχρονικά από το παθογενές ελληνικό κράτος με τους συν αυτώ εμπόρους συμφερόντων και θανάτου, έρχεται και το κερασάκι από έναν έμπειρο ειδικό να μας πει την αλήθεια κατάμουτρα: Τρένο στην Καστοριά; Ποιο τρένο ρε φουκαράδες; Σας δουλεύουν…Άλλο ένα δείγμα πολύχρονης συμπεριφοράς του πολιτικού συστήματος προς εμάς τους ιθαγενείς της περιοχής. Δεν έχει σημασία το χρώμα, το κόμμα κλπ. Όλοι ανεξαιρέτως μας δουλεύουν. Όλοι…

Ακούστε ΕΔΩ ολόκληρη την εκπομπή του πρώτου προγράμματος Καθαροί Λογαριασμοί με τους Γιώργο Παπαγεωργίου και Δημήτρη Κοντογιάννη στην οποία ακούσαμε τα συχαρίκια ως μούντζα απ’ τον καθηγητή και κάτω την συγκεκριμένη φράση:

Ηλιού
Ηλιού Νικόλαος

Ο Δρ Νικόλαος Ηλιού είναι καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βόλος, Ελλάδα). Είναι κάτοχος πτυχίου πολιτικού μηχανικού (1984) και διδακτορικού (1990) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο Δρ. Ηλιού είναι ειδικός σύμβουλος της Ελλάδας και της Ευρώπης σε ελέγχους οδικής ασφάλειας και σχεδιασμό οδικών έργων και ζητημάτων οδικής ασφάλειας σε πολλές διοικητικές δομές (δήμους, υπουργεία κλπ.). Ο Δρ. Ηλιού είναι εξειδικευμένος ανεξάρτητος ελεγκτής οδικής ασφάλειας (ελεγκτής ασφαλείας) και παρακολουθεί μεγάλα εθνικά οδικά έργα. Έχει μεγάλη εμπειρία σε ερευνητικά έργα ως κύριος ερευνητής σε συνεργασία με ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και ινστιτούτα. Έχει σημαντική εξειδίκευση στον σχεδιασμό αστικών και περιφερειακών υποδομών και έχει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία στον σχεδιασμό και τη μελέτη αυτοκινητοδρόμων και έργων ανάπτυξης για τους δήμους και τους νομούς, στους τομείς της ανάλυσης κυκλοφορίας και της μοντελοποίησης και διαχείρισης υποδομών. Διδάσκει οδοποιία και διαχείριση της ασφάλειας των υποδομών. Είναι μέλος πολλών επαγγελματικών οργανώσεων και τεχνικών επιτροπών.

Προπτυχιακά Μαθήματα
Οδοποιϊα Ι
Οδοποιϊα ΙΙ 
Ειδικά Θέματα Οδοποιϊας 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria