Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση από το Σωμ. Εργατοτεχνιτών Γούνας - OlaDeka

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση από το Σωμ. Εργατοτεχνιτών Γούνας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-                  ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ   ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το Σωματείο καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  στην   απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16/3/2023 ώρα 11:30 στην αντιπεριφέρεια Καστοριάς.

    Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Μάρτη σε όλη την χώρα καθώς και τα μεγάλα συλλαλητήρια που ακολούθησαν με τη συμμετοχή χιλιάδων εργατών και νεολαίας εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτηση τους για το έγκλημα στα Τέμπη, πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της Hellenic Train, του ΟΣΕ. 

      Ένοχος είναι το επιλεκτικό κράτος που είναι γαλαντόμο μπροστά στις απαιτήσεις και στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μεγαλοεργοδοτών, δίνοντας τους δισεκατομμύρια, με φοροαπαλλαγές, με κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων για να αβγατίζουν τα κέρδη τους κλπ. Το ίδιο κράτος που για τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού δεν υπάρχουν περιθώρια στην οικονομία, που η ασφάλεια της ζωής μας λογίζεται ως κόστος αφού δεν έχει οφέλη, δεν προσφέρει κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους. 

     Το κέρδος είναι αιτία για τα εγκλήματα, όπως το “Δύστος” και το “Σάμινα”, τους μαθητές στα Τέμπη, τις πυρκαγιές στην Ηλεία και στη Βόρεια Εύβοια, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, τους 104 νεκρούς στο Μάτι και τα εκατοντάδες εργοδοτικά εγκλήματα στα κρεματόρια των χώρων δουλειάς.

Όλοι οι χώροι δουλειάς είναι μια “κοιλάδα των Τεμπών”.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!!! 

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

     Έχουν το θράσος μέσα από τα φερέφωνά τους να μας μιλάνε για θυσίες, για να γίνουν τα αυτονόητα και να κρύψουν τις ευθύνες τους και την ουσία της πολιτικής τους. Αυτοί που μας αφήνουν να πνιγόμαστε με την πρώτη νεροποντή, που μας καίνε κάθε καλοκαίρι, που μας αφήνουν χωρίς νοσοκομεία, φάρμακα, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με τα εργατικά ατυχήματα να αποτελούν καθημερινότητα κλπ. Αυτοί είναι η αίτια πίσω από κάθε έγκλημα!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, για κάλυψη των συγχρόνων αναγκών μας με βάση την εποχή μας! Διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδία μας!

ΤΩΡΑ Η ΟΡΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ!!!

Για να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι που έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί ακόμα πιο αποφασισμένοι. Είναι ο μόνος τρόπος για να μην συγκαλυφθούν οι ευθύνες, για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη. 

  •   Παλεύουμε για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Παλεύουμε για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας 
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria