Γ. Αντετοκούνμπο: Δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων για την ψυχική υγεία - OlaDeka

Γ. Αντετοκούνμπο: Δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων για την ψυχική υγεία

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Έλληνας διεθνής προχωρά σε δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων για την ψυχική υγεία, αφού όλοι ξέρουμε την φιλανθρωπική του δράση

Οι μπασκετικές ικανότητες του “Greek Freak” είναι αδιαμφισβήτητες,  ωστόσο αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο είναι το κοινωνικό πρόσωπο που δείχνει και το γεγονός πως είναι πάντα παρών όπου υπάρχει ανάγκη.

Ο Γιάννης βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των συνανθρώπων του, τόσο στην Πολιτεία του Μιλγουόκι, όσο και στην Ελλάδα, την οποία ποτέ δεν ξεχνά. Λένε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση του.

Η φήμη και η δόξα ήρθαν γιατί πάλεψε γι’αυτό, χωρίς να ξεχνά από πού ξεκίνησε και το σημαντικό χωρίς να ξεχνά τί σημαίνει να βοηθάει και να δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο του πίσω από το μύθο που έχει δημιουργήσει ως παίκτης στο NBA.

Λίγες ημέρες μετά την πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Η φτώχεια δεν είναι αστείο» από το ίδρυμα “Τhe Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)” ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια σε υπηρεσίες που ασχολούνται με την ψυχική υγεία στο Μιλγουόκι.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Έλληνας μπασκετμπολίστας λατρεύεται σαν Θεός στο Μιλγουόκι και έχει γίνει από την αρχή δικός τους άνθρωπος.

Την περασμένη Τρίτη (28/2) ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο υποδέχθηκαν τους υψηλούς προσκεκλημένους τους, σε μία βραδιά που τους πρόσφεραν, πέρα από το εξαίρετο δείπνο, και διασκεδαστικό θέαμα με “stand up comedy”, και στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για να βοηθηθούν οι μειονεκτούντες και οι αδικημένοι στη ζωή.

Παίρνοντας το μικρόφωνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε προς τους προσκεκλημένους: «Αποφασίσαμε ως οικογένεια να ενωθούμε και να δημιουργήσουμε αυτό το ίδρυμα. Ουσιαστικά θέλουμε να κάνουμε αυτό που έκαναν άλλοι για εμάς. Να δώσουμε μία χείρα βοηθείας. Να τους δώσουμε την ευκαιρία να κάνουν κάτι μεγάλο σε ό,τι θέλουν να κάνουν. Να τους προσφέρουμε βοήθεια για να βγουν εκεί έξω και να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Όπως έκανα και εγώ».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria