Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που το ρωσικό μαχητικό επιτίθεται στο αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα - OlaDeka

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που το ρωσικό μαχητικό επιτίθεται στο αμερικανικό drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση του αμερικανικού στρατού δημοσίευσε πρόσφατα αποχαρακτηρισμένο βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η στιγμή κατά την οποία ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συγκρούεται με το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφους παρακολούθησης πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

  • Το βίντεο που πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκε απεικονίζει τις κρίσιμες στιγμές της συνάντησης στον αέρα, η οποία σύμφωνα με το Πεντάγωνο διήρκεσε 30-40 λεπτά.

Το βίντεο δείχνει την κάμερα του drone MQ-9 Reaper στραμμένη προς τα πίσω προς την ουρά του και τον έλικα  του drone, να περιστρέφεται.

Στη συνέχεια, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi SU-27 φαίνεται να πλησιάζει. Καθώς πλησιάζει, το ρωσικό μαχητικό ρίχνει καύσιμα καθώς αναχαιτίζει το αμερικανικό drone.

Σε άλλο μέρος του πλάνου, το ρωσικό τζετ κάνει άλλο ένα πέρασμα. Καθώς πλησιάζει, ρίχνει και πάλι καύσιμα.

Στη συνέχεια, το βίντεο από το drone διακόπτεται καθώς το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος συγκρούεται με το MQ-9 Reaper, καταστρέφοντας τον έλικα και αναγκάζοντας τελικά τις ΗΠΑ να καταρρίψουν το drone στη Μαύρη Θάλασσα. Η Ρωσία αρνήθηκε ότι σημειώθηκε σύγκρουση.

Όταν η κάμερα επανέρχεται στο διαδίκτυο στο βίντεο, η θέαση είναι και πάλι στραμμένη προς τα πίσω και ο έλικας εμφανίζεται κατεστραμμένος  από τη σύγκρουση.

Με τον έλικα κατεστραμμένο, οι χειριστές του drone πέταξαν ουσιαστικά το αεροσκάφος ως ανεμόπτερο καθώς κατέβαινε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, κατεβάζοντας το στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κριμαίας.

  • Καθώς κατέβαινε, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο CNN ότι οι χειριστές σάρωσαν εξ αποστάσεως το ευαίσθητο λογισμικό του drone, μετριάζοντας τον κίνδυνο να πέσουν μυστικά υλικά στα χέρια του εχθρού προτού συντριβεί στο νερό .

Η Ρωσία δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να ανασύρει τα συντρίμμια του αεροσκάφους που καταρρίφθηκε .

Οι ΗΠΑ δήλωσαν νωρίτερα ότι λαμβάνουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι δεν θα πέσει σε λάθος χέρια , αλλά παραδέχτηκαν ότι ενδέχεται να μην ανακτηθεί ποτέ .

Η Ρωσία, η οποία αρνήθηκε την άμεση επαφή με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, είπε ότι οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον βρίσκονται τώρα στο «χαμηλότερο σημείο».

Πηγή


Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria