Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας - OlaDeka

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας

Χρειάζεται ένα βιώσιμο πλαίσιο για ευάλωτους πολίτες και την προστασία της πρώτης κατοικίας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha την Δευτέρα 14/2. Δεσμεύτηκε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οφείλουμε να δώσουμε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. «Είμαστε φειδωλοί σε αυτά που προτείνουμε και όχι σπάταλοι», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο.

Μίλησε για «κρατική αισχροκέρδεια» και πρόσθεσε ότι «με κουπόνια επιβιώνει η μεσαία τάξη», εν μέσω ακρίβειας.

Ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς

neo tsipras

Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών ανέφερε ότι χρειάζεται ένα βιώσιμο πλαίσιο για ευάλωτους πολίτες και την προστασία της πρώτης κατοικίας. Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέκτεινε την προστασία του νόμου Κατσέλη μέχρι το τέλος του 2019. «Τώρα είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει δει η χώρα», υπογράμμισε. Η μεσαία τάξη θα χάσει την περιουσία της, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τους πλειστηριασμούς επί ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι την περίοδο εκείνη δεν γίνονταν πλειστηριασμοί ευάλωτων νοικοκυριών. Δεσμεύτηκε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την προστασία της πρώτης κατοικίας όταν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί αναλυτικά τις επόμενες ημέρες, όπως είπε.

Υπενθύμιζε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Αναφέρθηκε δε, στην περίπτωση Πάτση, που έκανε στα δάνεια τη δουλειά που έκαναν τα «κοράκια».

Αποχή από τις ψηφοφορίες στη Βουλή

τσιπρασ alpha, συνεντευξη alpha, σροιντερ, βιντεο

Η αποχή που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμβολική πράξη διαμαρτυρίας για τις υποκλοπές, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. «Συντηρητικοί πολίτες δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε το μισό πολιτικό σύστημα και δεν λέει κουβέντα».

Ερωτηθείς αν εκβιάζεται από την κυβέρνηση ο κ. Ανδρουλάκης, απάντησε:

Δεν μπήκαμε σε μια τέτοια συζήτηση. Η Πόπη Τσαπανίδου έθεσε ένα ερώτημα, όπως έθεταν αντίστοιχα και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε δημόσιες εμφανίσεις τους. «Αλλά θεωρούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης άκουγε τον κ. Ανδρουλάκη για να τον έχει σε ομηρεία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολιτικές ερμηνείες».

Εκλογές και συνεργασίες για κυβέρνηση

τσιπρασ συνεντευξη αλφα, σροιντερ, συριζα

Εμείς λέμε ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε προοδευτική κυβέρνηση, είπε και πρόσθεσε: Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα κάνει εκλογές μέχρι να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση της προοδευτικής συνεργασίας θα είναι η κυβέρνηση των νικητών το βράδυ των εκλογών. Το μοναδικό σενάριο που μπορεί να δώσει βιώσιμη κυβέρνηση». Για μας υπάρχει ο στόχος καθαρής νίκης για να σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα, είπε.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι πλέον οι δημοσκοπήσεις διεθνώς δεν είναι ασφαλές εργαλείο πρόβλεψης του αποτελέσματος. «Θα κριθεί τελικά ποιοι θα πάνε να ψηφίσουν στην κάλπη. Θα είναι εκλογές μεγάλων εκπλήξεων. Ο πολίτης δεν σκέφτεται μόνο ιδεολογικά, αλλά μετρά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει», σημείωσε. «Ρωτήστε για το καλάθι του νοικοκυριού, ποια αποτελέσματα δίνουν», είπε και αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τις τιμές που διαρκώς ανεβαίνουν.

Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Χρειάζεται στην πορεία προς τις εκλογές να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος, πρόσθεσε.

Δείτε όλη τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha:

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria