Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Οι προ-κρατήσεις στην Καστοριά και στην υπόλοιπη Ελλάδα - OlaDeka

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας: Οι προ-κρατήσεις στην Καστοριά και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Αλλο ένα τριήμερο με… πλατιά χαμόγελα στους ιδιοκτήτες airbnb καταλυμάτων σε χειμερινούς, αλλά και όχι μόνο, προορισμούς είναι αυτό της Καθαράς Δευτέρας που έρχεται. Οι προκρατήσεις δείχνουν πως δεν θα πέφτει καρφίτσα στους δημοφιλείς για την εποχή προορισμούς, όπως στην Καλαμάταστο Ναύπλιοστη Ναύπακτο, αλλά και στην Αχαϊκή πρωτεύουσα την Πάτρα, τη βασίλισσα των καρναβαλικών εκδηλώσεων.  

Από τα μέσα του Ιανουαρίου, οι προ-κρατήσεις σε ολόκληρα διαμερίσματα ή/και κατοικίες εγγεγραμμένες σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς αγγίζουν ακόμη και το 89%.

 Πλέον, οι προ-κρατήσεις είναι άνω του 90% στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, ενώ στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, την Πάτρα, αγγίζουν το 99,2% για το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης. 

Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται, αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν. Παράλληλα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η δυναμικότητα, τα εγγεγραμμένα διαμερίσματα ή/και κατοικίες σε πολλούς χειμερινούς προορισμούς είναι περιορισμένη.

Τα στοιχεία αν περιοχές

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (24/2-27/2) αγγίζουν πλέον το 93% από 70% στα μέσα του Ιανουαρίου. Το συνολικό κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 881€ έως 1.700€

Στο Μέτσοβο, η δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι μικρή. Πλέον, το ορεινό «χωριό» της Ηπείρου, καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 92% από 76% στα μέσα του Ιανουαρίου, για το τριήμερο. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται έως 423€ για κατοικία 40-45τμ.

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις τόσο για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μέσω της Ιόνιας Οδού όσο και για τους Θεσσαλονικείς μέσω της Εγνατίας. Παράλληλα, η πόλη των Ιωαννίνων καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών.

Οι εκδρομείς επιλέγουν τα Ιωάννινα τόσο για διήμερες-τριήμερες εξορμήσεις όσο και για το διάστημα των εορτών τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής αγοράς.  Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98% από 85% στα μέσα του Ιανουαρίου, ενώ το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις είναι αυξημένο και κυμαίνεται από 700€ έως 1.000€. Η διαφορά με τα μέσα του Ιανουαρίου είναι ότι κυμαινόταν από 341€ έως 391€ για κατοικίες 80τμ-120τμ σε απόσταση έως 1,3χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Πηγή: Eurokinissi – Αράχωβα

Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 89% – 99% από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Το κόστος διαμονής στα πλέον λιγοστά διαθέσιμα ακίνητα κυμαίνονται στα 927€.

Επίσης τα Τρίκαλα Κορινθίας αποτελούν έναν προορισμό που αναδείχθηκε κυρίως στις αρχές των μνημονιακών χρόνων. Το καλό οδικό δίκτυο και το γεγονός ότι βρίσκεται στο «κέντρο» και είναι σε κοντινή απόσταση τόσο από την Αθήνα όσο και από την αχαϊκή πρωτεύουσα, την Πάτρα, έχουν «τοποθετήσει» τα Τρίκαλα Κορινθίας στο χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αγγίζουν το 94% από 71% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να αγγίζουν ακόμη και τα 1.200€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του νομού Αρκαδίας, με τις προ-κρατήσεις στη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα, να αγγίζουν το 96% για το τριήμερο. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον νομό Αρκαδίας, έχει αναδείξει τους χειμερινούς προορισμούς του τα τελευταία χρόνια σε «must» τόσο για τις ημέρες των εορτών, όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις σε ένα από τα γραφικά χωριά του νομού κυμαίνεται από 378€ έως και 697€.  Οι συγκεκριμένοι προορισμοί, διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 80τμ -120τμ.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο Αθηναίοι όσο και κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών για να βρεθούν κοντά στη φύση. Οι προ-κρατήσεις έχουν αγγίξει το 87% από 72% το προηγούμενο διάστημα, ενώ το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 447€ έως 571€.

Στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 86% από 55% στα μέσα του προηγούμενου μήνα. Το κόστος διαμονής για τρεις ημέρες από 353€ έως 578€ .

Η Καλαμπάκα, αποτελεί σημαντικό θρησκευτικό προορισμό λόγω των Μετεώρων. Οι προ-κρατήσεις σήμερα αγγίζουν το 94% από 78% στα μέσα του Ιανουαρίου, με το κόστος να διαμορφώνεται πλέον από 353€ έως 635€ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τις προ-κρατήσεις στην Καλαμάτα να αγγίζουν το 65%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 166€ έως 348€ για κατοικίες 80τμ-90τμ σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης.

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 71% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 304 ακίνητα. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 201€ έως 400€ για ακίνητα σε απόσταση έως 100μέτρα από το κέντρο της Πόλης.

Η Ναύπακτος, ο προορισμός που κέρδισε έδαφος εν μέσω πανδημίας και παράλληλα διαθέτει χειμερινούς και θερινούς προορισμούς σε απόσταση αναπνοής από την  Πάτρα και παράλληλα προσεγγίσιμος μέσω της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου για τους Αθηναίους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 90% από 78% το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για κατοικία κατάλληλη για οικογένεια ή/και 4μελή παρέα, κυμαίνεται από 234€ έως 540€ για το σύνολο του τριημέρου.

Στην Καστοριά, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 98% με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 427€ για κατοικίες έως 600 μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων καταγράφουν ήδη αύξηση μετά τις 10 Φεβρουαρίου αγγίζοντας ακόμη και το 100% στο σύνολο σχεδόν των χειμερινών προορισμών της χώρας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τον σχετικό πίνακα. Παράλληλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αναμένεται μεγάλη κινητικότητα και σε «θερινούς» προορισμούς της Πελοποννήσου.

Πατρινό Καρναβάλι / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Στο 99,2% οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί θέλουν να βρεθούν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας την περίοδο των Αποκριών και να ζήσουν  στιγμές μοναδικές, με ξέφρενα πάρτι και διασκέδαση μέχρι το πρωί. Οι συμμετοχές ξεπερνούν τους 60.000 καρναβαλιστές σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της περιοχής.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής αποτελεί την πιο όμορφη στιγμή, της Πάτρας. Η τελευταία πράξη του πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Τα ποσοστά προ-κρατήσεων στην Πάτρα αγγίζουν ήδη το 99,2% για αυτοτελή κατοικίες ή/και διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 987€ έως και 1.904€.

Φαίνεται ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που κινήθηκαν άμεσα και οργάνωσαν την συμμετοχή τους στο Πατρινό Καρναβάλι που μετά από τρία χρόνια «απουσίας» επιστρέφει δυναμικά και έτοιμο να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους φίλους – στους επισκέπτες της Πάτρας.

«Γέμισαν» και οι οικονομικές επιλογές για το τριήμερο των Αποκρεών στην Αχαΐα

Το ποσοστό προ-κρατήσεων για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στο σύνολο του νομού Αχαΐας έχει αγγίξει το 84% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Ακόμη και οι μέχρι πρότινος οικονομικοί προορισμοί για το τριήμερο στο παραλιακό μέτωπο του νομού καταγράφουν υψηλές προ-κρατήσεις, ενώ σε πολλές περιοχές αγγίζουν το 100%.  

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται ότι την Αχαΐα θα επισκεφτούν και οικογένειες με τα παιδία τους. Διότι, συνήθως προορισμοί σε απόσταση χιλιομετρική των 20-30 λεπτών από το κέντρο της Πάτρας επιλέγονται από οικογένειες που τα παιδιά τους θα συμμετέχουν στο «Καρναβάλι των Μικρών».

Το «Καρναβάλι των Μικρών» αποτελεί πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα του Πατρινού Καρναβαλιού, καθώς εκείνη την ημέρα χιλιάδες μικροί καρναβαλιστές από την Πάτρα, αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας παρελαύνουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε ομάδες. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο παρελαύνουν μαζί με τους συνοδούς τους περί τα 10.000 παιδιά.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria