Το ψήφισμα της ΕΕ για την υποστήριξη της γούνας συγκεντρώνει υπογραφές - OlaDeka

Το ψήφισμα της ΕΕ για την υποστήριξη της γούνας συγκεντρώνει υπογραφές

Η ελληνική βιομηχανία γούνας, σε συνεργασία με την ευρύτερη Διεθνή Ομοσπονδία Γούνας, προωθεί ένα ψήφισμα σε ολόκληρη την ΕΕ με τίτλο Protect the EU’s Rural Heritage, Food Security and Supply (Προστατέψτε την αγροτική κληρονομιά της ΕΕ, την επισιτιστική ασφάλεια και τον επισιτιστικό εφοδιασμό της ΕΕ).

Στόχος της αναφοράς είναι να φέρει περισσότερες επενδύσεις της ΕΕ στις αγροτικές περιοχές και να στηρίξει τις βιομηχανίες που διατηρούν την ύπαιθρο ζωντανή και ακμάζουσα, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της γούνας.

Η αναφορά αναγνωρίζει ότι οι αγροτικές περιοχές της Ευρώπης χάνουν την οικονομική τους ανταγωνιστικότητα σε σύγκριση με τις πόλεις, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης και λιγότερα οικονομικά κίνητρα για τους νέους να παραμείνουν και να εργαστούν εκεί όπου μεγάλωσαν, όσο κι αν το επιθυμούν. Πρόκειται για μια διαδικασία που ονομάζεται αγροτική ερήμωση και απειλεί με απώλεια της πολιτιστικής κληρονομιάς και των αγροτικών παραδόσεων που διατηρούνται ζωντανές εδώ και δεκαετίες ή αιώνες και αποτελούν τα θεμέλια του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Εξάλλου, αν οι νέοι μιας περιοχής συνεχίσουν να φεύγουν, τελικά δεν θα μείνει κανείς για να συνεχίσει αυτές τις πρακτικές.

Εξίσου σημαντικά είναι η επισιτιστική ασφάλεια και η προμήθεια γεωργικών υλικών. Εάν οι γεωργικές εργασίες δεν είναι πλέον κερδοφόρες και τις κάνουν λιγότεροι άνθρωποι, κινδυνεύει η επισιτιστική ασφάλεια της Ευρώπης. Αυτή είναι η ικανότητά μας να καλλιεργούμε τα δικά μας τρόφιμα χωρίς να βασιζόμαστε σε εισαγωγές από χώρες εκτός ΕΕ. Η ΕΕ υπερηφανεύεται για την αυτάρκεια της παραγωγής τροφίμων εδώ και δεκαετίες, αλλά αν οι αγρότες μας δεν μπορούν να κερδίσουν ένα καλό εισόδημα, πώς μπορούμε να περιμένουμε από την επόμενη γενιά να ακολουθήσει τα βήματά τους. Ακόμα και σήμερα, μόνο το 10% των αγροτών σε ολόκληρη την ΕΕ είναι κάτω των 40 ετών, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη για νέες επενδύσεις της ΕΕ προκειμένου να καταστούν οι αγροτικές βιομηχανίες πιο ελκυστικές.

Επομένως, για να διατηρήσουμε αυτό που κάνει τις αγροτικές περιοχές μας μοναδικές για τις μελλοντικές γενιές και για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των κοινοτήτων που παράγουν τρόφιμα σε ολόκληρη την ΕΕ, χρειαζόμαστε μεγαλύτερη δέσμευση της ΕΕ για την προώθηση της γεωργίας, της περιφερειακής κληρονομιάς, της βιώσιμης ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές και την αύξηση του βιοτικού επιπέδου στις αγροτικές περιοχές.

Αυτή η αναφορά, γνωστή ως Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών, είναι μια επίσημη αναφορά της ΕΕ. Αυτό που την κάνει να διαφέρει από άλλες αναφορές είναι ότι όταν φτάσει το 1 εκατομμύριο υπογραφές, η ΕΕ υποχρεούται να ανταποκριθεί.

Εκτός από τους διεθνείς και ελληνικούς συνδέσμους γούνας, η εκστρατεία υποστηρίζεται από τους ευρωπαϊκούς συνδέσμους: UECBV (κρέας και κτηνοτροφία), FEAP (υδατοκαλλιέργεια), CLITRAVI (επεξεργασμένα κρέατα), AVEC (κρέας πουλερικών) και τον Γερμανικό Σύνδεσμο Δέρματος. Η εκστρατεία προωθείται επίσης από ορισμένους ειδησεογραφικούς οργανισμούς του κλάδου, όπως η European Livestock Voice και ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Carni Sostenibili.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει έως τον Νοέμβριο του 2023 και κάθε πολίτης της ΕΕ μπορεί να υπογράψει την αίτηση στη διεύθυνση: www. protectruralheritage. eu

https://eci.ec.europa.eu/026/public/#/screen/home

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria