ΤΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΒΟΪΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ_ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - OlaDeka

ΤΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ-ΒΟΪΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ_ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑ_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Καστοριάς- Βοίου του ΚΚΕ στην Καστοριά την Τετάρτη 22 Φλεβάρη στην Αίθουσα του Ενυδρείου. Την κεντρική ομιλία έκανε ο σύντροφος Μαρούδας Ρίζος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείς του ΚΚΕ. 

Στην ομιλία του τόνισε, πως το πρόγραμμα της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης, που θα προκύψει, είναι γνωστό. Έχει τη σφραγίδα της ΕΕ,  των επικίνδυνων αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Έχει τη σφραγίδα των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, των εφαρμοστικών μνημονιακών νόμων, που και η ΝΔ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατάργησαν, αλλά διεύρυναν παραπέρα. Και όλα αυτά αποτυπώνουν τη δίψα του μεγάλου κεφαλαίου για μεγαλύτερα κέρδη, που για το λαό σημαίνει μεγαλύτερη εκμετάλλευση, πιο χαμηλούς μισθούς, ψαλίδισμα των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών.Γι’ αυτό λέμε ξεκάθαρα. Κάθε επόμενη κυβέρνηση αντιλαϊκής διαχείρισης θα είναι ίδια και χειρότερη από την προηγούμενη.

Επίσης  έκανε αναφορά στις αγροτικές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα, τις κατακτήσεις, που απέσπασε το  οργανωμένο αγροτικό κίνημα, ενώ κατήγγειλε και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης να  ικανοποιήσει το σύνολο των διεκδικήσεων των αγροτών.  

Κλείνοντας την ομιλία του απεύθυνε  κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης  με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανθρώπους του μόχθου σε όσους αγωνιούν, προβληματίζονται και δεν συμβιβάζονται με τη σημερινή κατάσταση, με την ζωή που ζούμε, με τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε, με όσους τους απασχολεί η ανάγκη αλλαγής αυτής της κατάστασης.

Κάλεσε το λαό να μην αναμένει λύσεις από ψευτοσωτήρες και να κάνει πράξη το σύνθημα  “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό με δυνατό ΚΚΕ”. 

           Στην εκδήλωση έγιναν  σύντομες παρεμβάσεις από τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ:

Η Βλάχου Έλενα τόνισε ότιοι εξελίξεις στην Υγεία επιβεβαιώνουν τους  δύο δρόμους ανάπτυξης που έχει μπροστά του ο λαός. Το δρόμο με  κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών ή το σημερινό, που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα. Το ΚΚΕ τάσεται με τον πρώτο δρόμο, αυτό της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών και λαός μόνο με δυνατό ΚΚΕ μπορεί να αντιπαλέψει την κατάσταση. Ακριβώς επειδή αποδεικνύεται περίτρανα ότι κάθε κυβέρνηση και στο ζήτημα της υγείας είναι χειρότερη από την προηγούμενη  για το λαό.

Γιατί πως αλλιώς μπορούμε να διεκδικήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο ,  να μην μετατραπεί το Νοσοκομείο Καστοριάς  σε  Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας;  Να διεκδικήσουμε τριτοβάθμιο νοσοκομείο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με όλες τις ειδικότητες  γιατρών, με ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ και ΝΕΟΓΝΩΝ  με αποκλειστική ευθύνη του κράτους  και δωρεάν πρόσβαση για όλο το λαό, αν δεν συγκρουστούμε  με τα σχέδια των αστικών  κομμάτων και της  ΕΕ,  που θέλουν  να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι  στην τζέπη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  και  μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε αυτοτελείς ανταγωνιστικές επιχειρηματικές μονάδες με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια;

Η Γραμμένου Αννέτα ανάφερε μεταξύ άλλων για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, “οι οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε μια κοινωνία βαθιά ανισότιμη ως προς τα δύο φύλα, όχι λόγω πατριαρχικής κοινωνίας, όπως συχνά ακούγεται, αλλά λόγω της ιδιότητας της κοινωνίας που είναι εκμεταλλευτική.Και σε αυτήν την εκμεταλλευτική κοινωνία, με τις άσχημες συνθήκες εργασίας και ζωής όπως  ελλείψεις σε υγεία -πρόνοια για τις ίδιες και τις οικογένειές τους, την ελαστική εργασία, με τους μισθούς πείνας,  με τις ανύπαρκτες δομές φύλαξης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους, τις αντιδραστικές αντιλήψεις σε βάρος των γυναικών όπως αποτυπώνονται στο θρησκευτικό δόγμα, κα , είναι το έδαφος που μπορούν να αναπτυχθούν επιθετικές συμπεριφορές,  η λεκτική ή η σωματική βία,  η οποία φτάνει και στο απάνθρωπο και έσχατο σημείο της γυναικοκτονίας.

Ο Γιώργος Τίγκας, αναφέρθηκε,  πως το  ΚΚΕ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, γιατί με τη στάση τους λένε ένα μεγάλο «όχι» σε αυτήν την πολιτική. Επίσης τόνισε: “Η λεγόμενη ατομική αξιολόγηση δεν έχει στόχο τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας αλλά ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχει σκοπό να κάνει τους δόκιμους μόνιμους αλλά όλους μας (μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές) «δόκιμους»!!! Αν προχωρήσει όλο αυτό το σχέδιο τότε όλοι/ες μας θα είμαστε συνεχώς υπό τον έλεγχο του ασφυκτικού μηχανισμού της διοίκησης, υπόλογοι/ες για όλα τα στραβά του δημοσίου σχολείου. Αυτή η εξευτελιστική, αντιεπιστημονική και αντεργατική διαδικασία όχι μόνο δε μας κατοχυρώνει αντιθέτως, μας ακυρώνει επιστημονικά και εργασιακά”.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην ΠΕ Καστοριάς:

Βλάχου Έλενα:  30 χρονών , ειδικευόμενη παιδίατρος στο ΓΝ Καστοριάς, ταμίας στο ΔΣ της ΕΙΝΔΥΜ  και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Γραμμένου Αννέτα: 37 χρονών, φυσικός. Δημοτικός Σύμβουλός Δήμου Άργους Ορεστικού με την Λαϊκή Συσπείρωση , μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καστοριάς και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς – Βοίου του ΚΚΕ.

Τίγκας Γιώργος: 40 χρονών , δάσκαλος στο 6Ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς, Δημοτικός  Σύμβουλος στο Δήμο Καστοριάς με την Λαϊκή Συσπείρωση, μέλος  της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. 

23/2/2023

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria