Ο. Τελιγιορίδου: Αποκλεισμός εκπαιδευτικών από κρίσεις διευθυντών λόγω αστοχιών του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων - OlaDeka

Ο. Τελιγιορίδου: Αποκλεισμός εκπαιδευτικών από κρίσεις διευθυντών λόγω αστοχιών του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων

Ερώτηση κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, με τη συνυπογραφή 24 ακόμα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από κρίσεις διευθυντών λόγω αστοχιών του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων.

Συγκεκριμένα, ηλεκτρονικής φύσης προβλήματα – ατέλειες ή αβλεψίες – στη διαδικτυακή πλατφόρμα “Έπαφος” κατά τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων για θέσεις διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τη διαδικασία κρίσεων εκπαιδευτικοί, που εμπρόθεσμα υπέβαλλαν αίτηση, όμως για τεχνικούς λόγους ή ανεπάρκεια ενημέρωσης για πιθανές αβλεψίες των ενδιαφερομένων, αυτή δεν κατέστη δυνατόν να υποβληθεί – οριστικοποιηθεί.

Το Υπουργείο οφείλει να θεραπεύσει το πρόβλημα και να εκδώσει άμεσα πολιτική απόφαση ώστε να εξεταστούν, κατά περίπτωση, οι ηλεκτρονικά αποδεδειγμένα εμπρόθεσμες και προσωρινά αποθηκευμένες αιτήσεις αυτών των εκπαιδευτικών, που υπηρετούν χρόνια στις θέσεις αυτές και διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα και πλούσια εμπειρία και άδικα αποκλείονται από τη διαδικασία κρίσεων για τις διευθυντικές θέσεις  των σχολικών μονάδων.

Γραφείο Τύπου

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2023

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κ. Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Αποκλεισμός εκπαιδευτικών από κρίσεις διευθυντών λόγω αστοχιών του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων»

Ηλεκτρονικής φύσης προβλήματα – ατέλειες ή αβλεψίες – στη διαδικτυακή πλατφόρμα “Έπαφος” κατά τη διάρκεια υποβολής αιτήσεων για θέσεις διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τη διαδικασία κρίσεων εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν χρόνια στις θέσεις αυτές και διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα και πλούσια εμπειρία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εμπρόθεσμα υπέβαλλαν αίτηση, όπως φαίνεται από το σύστημα,  όμως για τεχνικούς λόγους ή ανεπάρκεια ενημέρωσης για πιθανές αβλεψίες των ενδιαφερομένων, αυτή δεν κατέστη δυνατόν να υποβληθεί – οριστικοποιηθεί.

Επειδή, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί αισθάνονται έντονη την αδικία εις βάρος τους,

Επειδή, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να διαταράσσεται για τεχνικά προβλήματα,

Επειδή, πρόκειται για αναιτιολόγητο αποκλεισμό από τη διαδικασία κρίσεων για τις διευθυντικές θέσεις  των σχολικών μονάδων,

Επειδή, η συμπλήρωση  των εν λόγω αιτήσεων αποδεικνύεται και από το σύστημα πως έγινε εμπρόθεσμα,

Επειδή, δεν υπήρξε επαρκής καθοδήγηση για την αποδοχή οριστικοποίησης της αίτησης,

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  1. Προτίθεται να δοθεί η δυνατότητα, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, να αποεπιλεγούν λανθασμένες επιλογές (κλικ) της ηλεκτρονικής αίτησης, χωρίς να παραβιάζονται βασικές αρχές της εγκυκλίου Φ.361.22/7/151151/Ε3/7-12-2022. (Προθεσμίες, νέα δικαιολογητικά κτλ).
  2. Προτίθεται να εκδώσει πολιτική απόφαση ώστε να εξεταστούν, κατά περίπτωση, οι ηλεκτρονικά αποδεδειγμένα εμπρόθεσμες και προσωρινά αποθηκευμένες αιτήσεις αυτών των εκπαιδευτικών από τα κατά τόπους Συμβούλια επιλογής;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αδαμοπούλου Αγγελική

Αμανατίδης Γιάννης

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Γιαννούλης Χρήστος

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Θραψανιώτης Μανόλης

Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)

Κόκκαλης Βασίλης

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπακαδήμα Φωτεινή

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Γιάννης

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Τζούφη Μερόπη

Τσίπρας Γιώργος

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria