Οι Καστοριείς γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη και πρόσφεραν τον οβολό τους για την αγορά σκιφ για την Ε. Αναστασιάδου - OlaDeka

Οι Καστοριείς γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη και πρόσφεραν τον οβολό τους για την αγορά σκιφ για την Ε. Αναστασιάδου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.  Το Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια» στο Γουάιτστόουν το βράδυ της Πέμπτης, 16 Φεβρουαρίου 2023 είχε πλημμυρίσει από τα μέλη του Συλλόγου και τους φίλους τους, που προσήλθαν για να αναβιώσουν τα έθιμα της Τσικνοπέμπτης και να προσφέρουν τον οβολό τους για την αγορά ενός νέου σκιφ για την χρυσή πρωταθλήτρια Κοπηλασίας Ευαγγελία Αναστασιάδου.

Ο πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου, κ. Δήμος Σιώκης, μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης, καθώς επίσης και την ευγνωμοσύνη για όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους και κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των $10.000, τα οποία θα παραδοθούν στον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς για την αγορά του σκιφ για την Ευαγγελία Αναστασιάδου.

Ο έρανος για το σκιφ της πρωταθλήτριας, όπως επεσήμανε ο κ. Σιώκης αποτελεί τον νεότερο και φιλόδοξο στόχο του ιστορικού συλλόγου. Τα χρήματα προέρχονται από την προηγούμενη γιορτή που διοργάνωσαν για το «Superball» καθώς επίσης και από την Τσικνοπέμπτη.

Η κατάμεση αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου των Καστοριέων στο Γουάιτστόουν. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Σύλλογος, όπως επεσήμανε, καλύπτει εξ ολοκλήρου όλα τα έξοδα για τις ερανικές εκδηλώσεις και η κάλυψη αυτή έχει πολλαπλά οφέλη. Μεταξύ αυτών μπορούμε να αναφέρουμε το πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς που καλλιεργείται μέσω τέτοιου είδους εκδηλώσεων.

Η περσινή Τσικνοπέμπτη, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», είχε ως στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά του ασθενοφόρου για τον Ερυθρό Σταυρό Καστοριάς αξίας πενήντα πέντε και πλέον χιλιάδων δολαρίων.

Ο στόχος επιτεύχθηκε και προ δύο περίπου μηνών κατέθεσαν την προκαταβολή της τάξεως των $27.750 στην αντιπροσωπεία της Nissan στην Αθήνα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο εξοπλισμός του ασθενοφόρου.

Η ορχήστρα με την οποία ξεφάντωσαν οι Καστοριανοί την Τσικνοπέμπτη του 2023. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα το ασθενοφόρο θα παραδοθεί στα τέλη Ιουλίου και τον Αύγουστο θα λάβει χώρα στην Καστοριά και η τελετή παράδοσης.

Στον έρανο, όπως επεσήμανε ο κ. Σιώκης συνέλαβε και η ιστορική Αδελφότητα Κυριών Καστοριάς, η οποία προσέφερε το ποσό των $5.000 για την αγορά του ασθενοφόρου.

Ερωτηθείς για το ποσό των χρημάτων που διατέθηκαν από το ταμείο του Συλλόγου, ο κ. Σιώκης επεσήμανε ότι το 1/3 προέρχονται από το ταμείο και τα 2/3 από τις χορηγίες και τις ερανικές εκδηλώσεις.

Μεταξύ άλλων διακρίνονται οι κ.κ. Δημήτριος Τσίρκος και Ανδρέας Βασιλείου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μια από τις μεγαλύτερες και συνάμα αξιόλογες ερανικές εκδηλώσεις των Καστοριέων είναι η Βραδιά Ταβέρνας η οποία θεσπίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και τις άλλες περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Ο Σύλλογος Καστοριέων διοργάνωσε πολλαπλές ερανικές εκδηλώσεις και κατάφεραν να συγκεντρώσουν $ 38.160 και δίδαξαν την ομογένεια και την γενέτειρα. Ήταν ο μόνος εθνικοτοπικός φορέας, ο οποίος όχι μόνο συγκέντρωσε ποσό ρεκόρ χρημάτων, αλλά τα παρέδωσαν οι ίδιοι στην διευθύντρια του Λύρειου Ιδρύματος και Ηγουμένη της Μονής της Αγίας Τριάδας, την Μοναχή Μαρία.

Η επόμενη Βραδιά Ταβέρνας, όπως επεσήμανε ο κ. Σιώκης, θα λάβει χώρα στις αρχές Σεπτεμβρίου και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κολλεγίου του Κουίνς.

Οι Καστοριείς με τους φίλους τους φίλους τους ενώ απολαμβάνουν τα πλούσια εδέσματα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Μεταξύ άλλων διακρίνονται ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων “Ομόνοια” Δήμος Σιώκης και ο πρόεδρος του Ιερού Ιδρύματος “Παναγία Σουμελά”, Δρ. Χαράλαμπος Βασιλειάδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria