Καθαρά Δευτέρα – Σαρακοστή: Οι τιμές στα βασικά προϊόντα – Το ωράριο των καταστημάτων - OlaDeka

Καθαρά Δευτέρα – Σαρακοστή: Οι τιμές στα βασικά προϊόντα – Το ωράριο των καταστημάτων

Καθαρά Δευτέρα – Σαρακοστή: Με τις τιμές στα ύψη σε όλα τα προϊόντα, οι καταναλωτές πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τα νηστίσιμα προϊόντα.

H ακρίβεια πλήττει φέτος και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας, με τους καταναλωτές να πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη κατά την περίοδο της Σαρακοστής.

Οι τιμές στα σαρακοστιανά εδέσματα έχουν πάρει την ανούσα, με την παραδοσιακή λαγάνα, τον χαλβά, την ταραμοσαλατά αλλά και τα θαλασσινά να είναι «φωτιά».

Οι καταναλωτές κάνουν ήδη έρευνα αγοράς για τα προϊόντα που θα απαρτίσουν το σαρακοστιανό τραπέζι, ενώ ήδη από την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου έχει τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι της Σαρακοστής» για τις αγορές στα σούπερ μάρκετ, τη συγκεκριμένη περίοδο.

Πέραν των προϊόντων, όπως όσπρια και κατεψυγμένα λαχανικά που ήδη υπάρχουν στο «καλάθι» και καταναλώνονται ευρέως την περίοδο της Σαρακοστής, έχουν προστεθεί δυο κατηγορίες από κατεψυγμένα θαλασσινά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές) και ο χαλβάς.

Έως και 5 ευρώ η λαγάνα

Το 2020, η απλή λαγάνα κόστιζε 2,30 ευρώ ενώ το 2021 2,80 ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα, το 2022, η λαγάνα είχε φτάσει στα 3 ευρώ.

Η απλή λαγάνα φέτος θα χτυπήσει «κόκκινο», καθώς θα κυμανθεί από 3,5 έως και 5 ευρώ.

Πικρός ο χαλβάς

Πικρός θα μας φανεί φέτος και ο χαλβάς με ταχίνι (τύπου μακεδονικός). Συγκεκριμένα, η τιμή του χαλβά ξεκινάει από τα 6,5 ευρώ και φτάνει ως τα 15 ανάλογα με τις γεύσεις και τους ξηρούς καρπούς που θα επιλέξουμε.

Και τα υπόλοιπα, όμως, σαρακοστιανά τραβούν την ανηφόρα με τους καταναλωτές να πρέπει να ξοδέψουν κάτι παραπάνω.

Πού θα κυμανθούν οι τιμές στα υπόλοιπα Σαρακοστιανά

Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν στα νωπά το συμιακό γαριδάκι από 5 έως 8 ευρώ, το χταπόδι από 15 έως 19 ευρώ, το καλαμάρι από 15 έως 20 ευρώ και οι σουπιές από 10 έως 14 ευρώ.

Στα κατεψυγμένα, γαρίδες από 12 έως 15 ευρώ, χταπόδι από 13 έως 18 ευρώ, καλαμάρι από 7 έως 15 ευρώ και στα θράψαλα από 5 μέχρι 8 ευρώ.

Ο άσπρος ταραμάς κυμαίνεται από 17 έως 19 ευρώ, ο κόκκινος ταραμάς από 6,5 ευρώ, τα τουρσιά από 2,5 έως 3,5 ευρώ και οι ελιές από 2 έως 5,5 ευρώ, ντομάτες 99 λεπτά το κιλό και κρεμμύδια από 95 λεπτά το κιλό.

Η ταραμοσαλάτα αγγίζει τα 6,5 ευρώ το κιλό.

Οι τιμές στο Καλάθι της Σαρακοστής

Κάρτα με τις τιμές των σαρακοστιανών από όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Κλειστά τα σούπερ μάρκετ

Ανοιχτά θα παραμείνουν ορισμένα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα που φέτος πέφτει στις 27 Φεβρουαρίου. Παρότι η συγκεκριμένη μέρα δεν είναι στις επίσημες αργίες, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα σαρακοστιανά τους ψώνια ανήμερα αλλά όχι στα σούπερ μάρκετ.

Η αγορά του Ρέντη συνήθως μένει ανοικτή μέχρι και το μεσημέρι, ενώ ανοικτή θα είναι και η Βαρβάκειος αγορά στο κέντρο της Αθήνας.

Φυσικά, κανονικά λειτουργούν και οι φούρνοι για την παραδοσιακή λαγάνα, αλλά και τα ζαχαροπλαστεία. Κανονικά θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία.

Τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά, ωστόσο, ανοικτά θα είναι τα μίνι μάρκετ.

Όσο για το ωράριο της αγοράς του Καταναλωτή, αυτό έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΚΑΑ προκύπτει ότι ο φούρνος και τα ιχθυοπωλεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Το ωράριο στη Βαρβάκειο Αγορά Σάββατο, Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα

Το Σάββατο η Βαρβάκειος αγορά θα είναι ανοιχτή από το πρωί έως τις 18:00, την Κυριακή από το πρωί έως τις 17:00.

Τέλος, για την Καθαρά Δευτέρα, θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 21:00 της Κυριακής μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria