Καθαρά Δευτέρα: Μαζική έξοδος το τριήμερο – Η πληρότητα στην Καστοριά - OlaDeka

Καθαρά Δευτέρα: Μαζική έξοδος το τριήμερο – Η πληρότητα στην Καστοριά

Στα ύψη η πληρότητα σε 15+1 προορισμούς [τιμές, διαθεσιμότητα]

Το ταξίδι στο βουνό φαίνεται να επιλέγουν πολλοί ταξιδιώτες για την εξόρμησή τους το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Οι προκρατήσεις στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς αγγίζουν ακόμη και το 89%, ενώ μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται και σε μη δημοφιλείς προορισμούς για την εποχή, όπως στην Καλαμάτα, στο Ναύπλιο, τη Ναύπακτο, αλλά και στην αχαϊκή πρωτεύουσα, τη «βασίλισσα» των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, στην Αράχωβα οι προκρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (24/2 – 27/2) αγγίζουν το 70%. Το συνολικό κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 486€ έως 906€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 50 τ.μ. κατάλληλη για τετραμελή οικογένεια ή/και παρέα, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 90 τ.μ.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με τις προκρατήσεις στη Δημητσάνα, στη Βυτίνα και στη Στεμνίτσα να αγγίζουν το 88% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το καλό οδικό δίκτυο που συνδέει την Αθήνα με τον Νομό Αρκαδίας έχει αναδείξει τους αρκαδικούς χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια σε «must» προορισμούς τόσο για τις ημέρες των εορτών όσο και για αποδράσεις διημέρων και τριημέρων τους χειμερινούς μήνες. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις στους αρκαδικούς προορισμούς κυμαίνεται από 378€ έως και 697€. Οι αρκαδικοί προορισμοί διαθέτουν προς μίσθωση κυρίως ολόκληρα αρχοντικά 80 τ.μ. – 120 τ.μ.

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει την Καλαμάτα, με τις προκρατήσεις να αγγίζουν το 62%. Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 166€ έως 348€ για κατοικίες 80 τ.μ.-90 τ.μ. σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρα μέτρα από το κέντρο της πόλης.

Στην Καστοριά οι προκρατήσεις αγγίζουν το 77%, με το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 425€ έως 672€ για κατοικίες έως 600 μέτρα από το κέντρο της πόλης. Ενώ στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας οι προκρατήσεις αγγίζουν το 55% και το κόστος διαμονής για τρεις ημέρες από 276€ έως 414€ για κατοικίες 100 τ.μ.-110 τ.μ. σε απόσταση έως 1,5 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Ραγδαία αύξηση στα ποσοστά των προκρατήσεων για το τριήμερο
«Τα ποσοστά των προκρατήσεων θα καταγράψουν ραγδαία αύξηση μετά τις 10 Φεβρουαρίου, αγγίζοντας ακόμη και το 100% στο σύνολο σχεδόν των χειμερινών προορισμών της χώρας μας. Παράλληλα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αναμένουμε μεγάλη κινητικότητα και σε θερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου», τονίζει ο πρόεδρος του E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Στο 98,6% οι προκρατήσεις το τριήμερο της μεγάλης παρέλασης στην Πάτρα
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί θέλουν να βρεθούν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας την περίοδο των Αποκριών και να ζήσουν τα ξέφρενα πάρτι και τη διασκέδαση μέχρι το πρωί.

Ήδη, σύμφωνα με δημοσιεύματα της περιοχής, οι συμμετοχές, μετά από τρία χρόνια «απουσίας» του καρναβαλιού λόγω της πανδημίας, ξεπερνούν τους 60.000 καρναβαλιστές.

Τα ποσοστά προκρατήσεων αγγίζουν το 98,6% για αυτοτελείς κατοικίες και διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Το κόστος διαμονής για τρεις διανυκτερεύσεις (άφιξη Παρασκευή 24/2 – αναχώρηση Δευτέρα 27/2) κυμαίνεται από 729€ έως και 1.715€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 64 τ.μ. σε απόσταση 3,2 χλμ. από το κέντρο της Πάτρας, ενώ η ανώτατη τιμή αφορά κατοικία 95 τ.μ. στο κέντρο της πόλης.

Πηγή/Επεξεργασία:Πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης / Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates , Ζητούμενο Κόστος διαμονής για 2 ενήλικες & 2 παιδία, μπορεί να φιλοξενήσει και 6 άτομα ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη – διαχειριστή. Ολόκληρο διαμέρισμα ή/και κατοικία. *Αρχοντικό/Διαμέρισμα  για 6-8 άτομα , 3- 4 Υ/Δ

Συνέχεια στο άρθρο εδώ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria