Κάτω από 20 λεπτά η τιμή της κιλοβατώρας και τον Μάρτιο για τη ΔΕΗ – Όλες οι τιμές των παρόχων - OlaDeka

Κάτω από 20 λεπτά η τιμή της κιλοβατώρας και τον Μάρτιο για τη ΔΕΗ – Όλες οι τιμές των παρόχων

Υποχωρούν εκ νέου οι ταρίφες, περιορίζονται τα έσοδα του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης – Σκρέκας: Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα υπάρχει επιδότηση στους λογαριασμούς

Στα επίπεδα του Φεβρουαρίου και ελαφρώς προς τα κάτω διαμορφώνονται τα τιμολόγια των παρόχων για τον  Μάρτιο, εικόνα που διατηρεί σε αντίστοιχα χαμηλές τιμές τις επιδοτήσεις για την κυβέρνηση, η οποία για άλλη μια φορά δεν θα χρειαστεί να στηρίξει από τον κρατικό προϋπολογισμό  νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά συνεισφέρει στην ενεργειακή κρίση από τους ήδη περιορισμένους πόρους του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Η ΔΕΗ που είναι ο μεγαλύτερος πάροχος της αγοράς, διαμορφώνει τις τιμές του επόμενου μήνα στα 19,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα Γ1/Ν1 και για κατανάλωση ως 500 κιλοβατώρες/μήνα, από 19,9 λεπτά τον Φεβρουάριο. Για μεγαλύτερη κατανάλωση, πάνω από τις 500 κιλοβατώρες το τιμολόγιο ανεβαίνει στα 20,7 λεπτά.

O χαμηλότερος πήχης για την Elpedison είναι το τιμολόγιο Elpedison Economy στα 14,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Aντίστοιχα, η χρέωση στο Elpedison Συνέπεια διαμορφώνεται στα 20,27 λεπτά ανά κιλοβατώρα με πάγιο 5 ευρώ το μήνα από 26,2 χωρίς έκπτωση και σε 23 λεπτά ανά κιλοβατώρα για το πρόγραμμα Electricity Home Day. Το τιμολόγιο της Φυσικό Αέριο Αττικής (θυγατρικής της ΔΕΠΑ Εμπορίας) προσφέρεται αντίστοιχα στα 18,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα (24,7 λεπτά χωρίς έκπτωση) από 18,8 ευρώ του προηγούμενου μήνα.

Στα 24,8 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανέρχονται τα τιμολόγια της Protergia, τα οποία με την έκπτωση συνέπειας υποχωρούν στα τρέχοντα επίπεδα που είναι 18,8 λεπτά του ευρώ.

Η χρέωση της Ήρων διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 25,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα και με την έκπτωση συνέπειας στα 20,48 λεπτά ανά KWh, από 20,72 λεπτά τον Φεβρουάριο.

Η NRG από την πλευρά της διαμορφώνει τα τιμολόγια στα 19,9 λεπτά ανά kWh, από 22,5 λεπτά τον Φεβρουάριο. Με την έκπτωση, η χρέωση υποχωρεί στα 16,9 λεπτά ανά kWh.

Η χρέωση της ΖeniΘ διαμορφώνεται στα 19,4 λεπτά ανά kWh για τις πρώτες 270 κιλοβατώρες κατανάλωσης. Για πάνω από τις 270 κιλοβατώρες, η χρέωση είναι 20,4 λεπτά ανά kWh.

Στα ίδια επίπεδα με τον Φεβρουάριο κινούνται τα τιμολόγια και για την Watt & Volt, η χρέωση της οποίας είναι στα 24,5 λεπτά ανά kWh.

Volton ανακοίνωσε τιμή στα 18,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας και 19,9 λεπτά χωρίς έκπτωση συνέπειας. Η τιμή της Volterra είναι στα 21,4 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα με πάγιο 4,5 ευρώ.

Οι τιμές λιανικής των προμηθευτών για τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκαν από 19,5 λεπτά/KWh έως 26 λεπτά/KWh και από τις τιμές αυτές αφαιρούνταν τα 0,04 λεπτά/KWh που ήταν η κρατική επιδότηση για τις χαμηλές καταναλώσεις έως 500 KWh. Η μέση χρέωση του Φεβρουαρίου ήταν της τάξης των 21 λεπτών/KWh.

Όμως η τελική χρέωση για τους καταναλωτές καθορίζεται από το ύψος των επιδοτήσεων το οποίο για άλλη μια φορά κατέβασε τις τιμές στα 15-17 λεπτά/KWh.

Για την κυβέρνηση πάντως ο προβληματισμός μεγαλώνει καθώς οι συνεχείς χαμηλές τιμές του φυσικού αερίου έχουν ψαλιδίσει τα έσοδα που προκύπτουν από τον μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων, με αποτέλεσμα να προσδιορίζονται για τον Φεβρουάριο μόλις στα 76 εκατ. ευρώ. Υπολογίζεται μαζί με τους ρύπους ότι το «μαξιλάρι» του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης διαμορφώνεται στα 360 εκατ. ευρώ.

Ο Φεβρουάριος χαρακτηρίζεται από σημαντική αποκλιμάκωση τιμών καθώς η μέση τιμή στην Αγορά Επόμενης Ημέρας μέχρι χθες είχε διαμορφωθεί στα 160,2 ευρώ/MWh, έναντι 191,79 ευρώ/MWh τον περασμένο μήνα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria