Βόμβα: Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και βαριές κατηγορίες για ηχηρό όνομα της τηλεόρασης - OlaDeka

Βόμβα: Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και βαριές κατηγορίες για ηχηρό όνομα της τηλεόρασης

Βόμβα μεγατόνων στη σόουμπιζ, από τον Πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που δέσμευσε μέχρι δεκάρας τα περιουσιακά στοιχεία, ενός από τα ηχηρότερα ονόματα του χώρου, που φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε «μαύρο χρήμα».

Η υπόθεση αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο ποινικών και οικονομικών εξελίξεων, καθώς αφορά ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα της τηλεόρασης και της σόουμπιζ, σε βάρος του οποίου ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων αγνώστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό, κοινώς χρήματα της Μαφίας!

Στην υπόθεση εμπλέκονται επτά πρόσωπα, που θεωρούνται στενοί συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και Αλβανός, που κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών και βρίσκεται προφυλακισμένος.

Εμπλέκονται, επίσης, οι εκπρόσωποι 15 εταιριών, που ειχε συστήσει το ηχηρότατο όνομα της σόουμπιζ, μέσω των οποίων ζημίωσε το δημόσιο με 20-30 εκατομύρια ευρώ!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, επρόκειτο να του δοθεί από το Δημόσιο και το αρμόδιο Υπουργείο και οικονομική ενίσχυση 10 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, το πρόλαβε και το μπλόκαρε με τις ενέργειές του, στο παρά πέντε, πριν εκταμιευτούν τα χρήματα.

Η δράση του… ογκόλιθου της σόουμπιζ περιγράφεται σε 80σέλιδο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη.

Πηγή

Το flash.gr γράφει:

Νίκος Κοκλώνης: Ελέγχεται για εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα

Νίκος Κοκλώνης: Σύμφωνα με πολυσέλιδο πόρισμα που βρίσκεται στην κατοχή του οικονομικού εισαγγελέα, ο γνωστός παραγωγός της showbiz εμφανίζεται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλένει μαύρο χρήμα προσώπων από το εξωτερικό.

Νίκος Κοκλώνης: Ελέγχεται για εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα

Ο γνωστός παραγωγός της showbiz Νίκος Κοκλώνης εμφανίζεται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλένει μαύρο χρήμα προσώπων, σύμφωνα με πολυσέλιδο πόρισμα που βρίσκεται στην κατοχή του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη.

Το πόρισμα έχει συντάξει η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έπειτα από μεγάλη έρευνα.

Έχουν ήδη δεσμευθεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Νίκου Κοκλώνη με περισσότερες από 20 εντολές δέσμευσης. Σε βάρος του Νίκου Κοκλώνη περιγράφεται η διάπραξη βαρύτατων ποινικών αδικημάτων, όπως η απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων αγνώστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Και άλλα πρόσωπα

Στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμη 7 άτομα, μεταξύ των οποίων μια δικηγόρος και ένας Αλβανός, ο οποίος φέρεται ο στενός συνεργάτης του και είναι ήδη προφυλακισμένος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Επιπλέον, θα ελεγχθούν οι εκπρόσωποι των τουλάχιστον 15 εταιρειών που είχε συστήσει ο Νίκος Κοκλώνης, μέσω των οποίων φέρεται να έχει προκληθεί ζημιά στο Δημόσιο που αγγίζει τα 30 εκ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι, με αφορμή αυτές τις εξελίξεις λαμβάνει διαστάσεις ακόμη μεγαλύτερης πρόκλησης το γεγονός ότι πρόσφατα στον εν λόγω παραγωγό και συγκεκριμένα σε μονοπρόσωπη εταιρεία με κεφάλαιο 4.000 ευρώ εγκρίθηκε επιδότηση 9 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο οποίο προΐσταται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η εν λόγω επιδότηση μπλοκαρίστηκε προτού εκταμιευτούν τα χρήματα με ενέργειες του προέδρου της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria