Συνάντηση ΠτΔ – Πρωθυπουργού: Η συστημική δουλειά για την επιστροφή των Γλυπτών θα αποδώσει καρπούς - OlaDeka

Συνάντηση ΠτΔ – Πρωθυπουργού: Η συστημική δουλειά για την επιστροφή των Γλυπτών θα αποδώσει καρπούς

Η οικονομία και η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα κυριάρχησαν στην καθιερωμένη ενημέρωση της προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό. «Δεν αναμένονται άμεσα αποτελέσματα, αλλά η συστηματική δουλειά που έχει προηγηθεί στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα θα αποδώσει καρπούς», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση πορεύεται με σύνεση και το δίκαιο μέρισμα της ανάπτυξης της οικονομίας θα επιστραφεί στους πολίτες.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε θετική την προσπάθεια ενίσχυσης των ευάλωτων ομάδων και πρόσθεσε ότι «οι σύγχρονες δημοκρατίες χρειάζονται συνεχή επαγρύπνιση».

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού για τα Γλυπτά:

«Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα αλλά πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις και εφόσον ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά πιστεύω ότι αυτό τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε με απόλυτο σεβασμό στις προφανείς “κόκκινες” γραμμές που έχουν θέσει όλες οι κυβερνήσεις, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να πετύχουμε αυτό που όλοι επιδιώκουμε, που δεν μπορεί να είναι άλλο όχι μόνο εμείς οι Έλληνες αλλά και οι επισκέπτες να βλέπουμε αυτό το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς στο φυσικό του χώρο, το Μουσείο της Ακρόπολης στη σκιά του ιερού βράχου».

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria