«Στον πάγο» το νέο Fuel Pass, γιατί δεν θα δοθεί τώρα επιδότηση στα καύσιμα - OlaDeka

«Στον πάγο» το νέο Fuel Pass, γιατί δεν θα δοθεί τώρα επιδότηση στα καύσιμα

Τα σενάρια για νέο Fuel Pass μπαίνουν στην… κατάψυξη για την ώρα παρά το γεγονός ότι οι τιμές των καυσίμων παίρνουν ξανά την… ανιούσα.

 «Όλες οι αποθήκες καυσίμων στην Ευρώπη είναι γεμάτες» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την αυξητική τάση που δείχνουν να παίρνουν οι τιμές των καυσίμων.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο για τη διάθεση νέου Fuel Pass, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».

«Αυτή την στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα (σ.σ. για το Fuel Pass). Οι τιμές στα καύσιμα αυτή την στιγμή παραμένουν πολύ χαμηλότερες» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι το πετρέλαιο θέρμανσης είναι χαμηλότερο τώρα από όταν ξεκίνησε η διάθεσή του».

Σημείωσε, μάλιστα, ότι τώρα που το πετρέλαιο θέρμανσης είναι στο 1,30 ευρώ είναι χαμηλότερο από όταν ξεκίνησε, παρόλο που οι καταναλωτές τις προηγούμενες εβδομάδες το προμηθεύοντας στο 1,10 ευρώ / λίτρο.

«Είναι παράλογο κάποιος να περιμένει να προμηθευτεί πετρέλαιο τον Φεβρουάριο, όταν μπορούσε να το κάνει τους προηγούμενους μήνες» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη.

«Αυτή την στιγμή η γενική εικόνα των διεθνών αγορών δεν είναι εικόνα πανικού», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης γεγονός στο οποίο βοήθησε ο σχετικά ήπιος χειμώνας στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας για την ενεργειακή ακρίβεια κάλεσε την κυβέρνηση να είναι πάρει πρωτοβουλίες και να μειώσει το ΦΠΑ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria