Ρούλα Πισπιρίγκου: Προφυλακιστέα και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας - OlaDeka

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προφυλακιστέα και για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Είχε προηγηθεί η έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με το οποίο απορρίφθηκε η δεύτερη, κατά σειρά, αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας, για λόγους μεροληψίας.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου με απόφαση της Δικαιοσύνης και για την υπόθεση της δολοφονίας των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας. Έπειτα από πολύωρη και επεισοδιακή απολογία, η κατηγορούμενη αρνήθηκε ότι αφαίρεσε τη ζωή των παιδιών της προσκομίζοντας, μέσω του δικηγόρου τους, Αλέξη Κούγια, πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα αντικρούοντας τη βαρύτατη κατηγορί, δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι την έκριναν εκ νέου προσωρινά κρατούμενη.

Είχε προηγηθεί η έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, με το οποίο απορρίφθηκε η δεύτερη κατά σειρά αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας που υποβλήθηκε για λόγους μεροληψίας. Το βούλευμα άνοιξε τον δρόμο για την ολοκλήρωση της απολογίας της κατηγορούμενης, η οποία είναι στη φυλακή για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας .

Αμέσως μετά, η κατηγορούμενη, η οποία είχε μεταχθεί από τις φυλακές του Κορυδαλλού, οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον της ανακρίτριας για να ολοκληρώσει και το τελευταίο μέρος της απολογίας της.
Ακολούθησε η διάσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση της Ρούλας Πισπιρίγκου, οι οποίοι σταθμίζοντας το σύνολο των στοιχείων και τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς της, έκριναν ότι πρέπει να κριθεί εκ νέου προφυλακιστέα.

Η 34χρονη οδηγήθηκε πίσω στο κελί της στον Κορυδαλλό, μέχρι το πρωί της 31ης Ιανουαρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Πρώτος μάρτυρας έχει κληθεί να καταθέσει ο εν δαστάσει πλέον σύζυγός της και πατέρας των τριών παιδιών της, Μάνος Δασκαλάκης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria