Πόσες απουσίες θα είναι δικαιολογημένες των μαθητών που θα αρρωστήσουν από γρίπη - OlaDeka

Πόσες απουσίες θα είναι δικαιολογημένες των μαθητών που θα αρρωστήσουν από γρίπη

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, λαμβάνοντας υπόψιν την έξαρση της γρίπης – ιδίως στα παιδιά – αποφάσισε την δικαιολόγηση των απουσιών των μαθητών, που αρρώστησαν ή πρόκειται να αρρωστήσουν

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στα σχολεία και το πρώτο «κουδούνι» για το 2023 έχει ξεκινήσει.

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την δυνατότητα δικαιολόγησης των απουσιών των παιδιών, που πρόκειται να νοσήσουν από γρίπη.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε εγκύκλιο περί μη συνυπολογισμού των απουσιών που οφείλονται σε γριπώδη συνδρομή και άλλες ιώσεις του αναπνευστικού.

Ο συνολικός αριθμός των απουσιών θα είναι έως πέντε εργάσιμες ημέρες και θα οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023.

Οι απουσίες θα καταχωρίζονται, αλλά δεν θα προσμετρώνται.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Για την δικαιολόγηση των απουσιών, απαιτείται η προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Συστήνεται, παράλληλα, σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria