Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα ανοίξει γραφείο στο κτήριο Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης - OlaDeka

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα ανοίξει γραφείο στο κτήριο Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

24/1/2023

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού θα ανοίξει γραφείο στο Ελληνικό Κέντρο

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού για τη λειτουργία Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Μελβούρνη, που θα στεγαστεί στο 15ώροφο Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας.

Ο κ. Κικίλιας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, την Τρίτη, επιβεβαίωσε ότι ο ΕΟΤ θα ανοίξει το νέο γραφείο στο Ελληνικό Κέντρο.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια η ΕΚΜ προέβη σε σειρά επαφών και διαβημάτων προς την Ελληνική Κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και φορείς, προωθώντας τη λειτουργία γραφείου του ΕΟΤ στη Μελβούρνη.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό για μας να προσθέτουμε κι άλλες αγορές, παραπάνω δυναμική στη χώρα, έτσι ώστε να έχουμε ταξιδιώτες και τουρίστες 12 μήνες το χρόνο. Αυτή είναι η στόχευση, αυτή η προσπάθεια γίνεται. Είναι κομβικό, γιατί όπως καταλαβαίνετε είναι στην άλλη άκρη του πλανήτη, είναι μια άλλη ήπειρος. Έχει σημαντικό ελληνικό στοιχείο- με πολλούς Ελληνοαυστραλούς που ζουν στη Μελβούρνη – και είναι μια αγορά που άνοιξε επιτέλους μετά από δύο χρόνια περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας».

Ο κ. Παπαστεργιάδης υπογράμμισε στον Υπουργό τη σημασία δημιουργίας γεφυρών μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνοντας ότι «οι χώρες μας μοιράζονται κοινές αξίες και ιδανικά και έχουν μεγάλες κοινότητες που θα ωφεληθούν από τη λειτουργία του νέου γραφείου. Το 15ώροφο πολιτιστικό κέντρο της Κοινότητάς μας είναι ένας ιδιανικός χώρος για να στεγάσει το νέο Γραφείο του ΕΟΤ, δεδομένης της κεντρικής τοποθεσίας του και των υπηρεσιών που ήδη λειτουργούν σε αυτό, όπως το γραφείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ πρόσφατα εγκαταστάθηκε στην πρόσοψή του αντίγραφο της Ζωφόρου του Παρθενώνα.»

«Ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα,» σχολίασε ο κ Παπαστεργιάδης, προσθέτοντας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στο άνοιγμα του γραφείου, καθώς είναι κάτι το οποίο ζητάμε εδώ και οκτώ χρόνια. Επιτέλους, έρχεται να το υλοποιήσει ο κ. Κικίλιας».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria