Ουκρανία: Οι μάχες σε Σολεντάρ και Μπακμούτ είναι οι πιο αιματηρές από την έναρξη του πολέμου - OlaDeka

Ουκρανία: Οι μάχες σε Σολεντάρ και Μπακμούτ είναι οι πιο αιματηρές από την έναρξη του πολέμου

Ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ μίλησε για τις μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις της Ουκρανίας και της Ρωσίας σε Σολεντάρ και Μπακμούτ.

Οι μάχες για τον έλεγχο των πόλεων Σολεντάρ και Μπακμούτ στην ανατολική Ουκρανία είναι οι πιο «αιματηρές» για τις ρωσικές και ουκρανικές δυνάμεις από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντόλιακ.

«Ό,τι συμβαίνει σήμερα προς την κατεύθυνση της Μπακμούτ ή της Σολεντάρ είναι το πιο αιματηρό σενάριο αυτού του πολέμου», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις, ιδιαίτερα η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner, προσπαθούν να κατακτήσουν αυτήν την περιοχή του Ντονμπάς από το καλοκαίρι του 2022.

«Πολύ αίμα»

«Πολύ αίμα, πολλές μάχες πυροβολικού, πολλές μάχες σώμα με σώμα, ειδικά στο Σολεντάρ σήμερα», είπε λακωνικά ο Ποντόλιακ, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η περιοχή είναι «το πιο καυτό σημείο του πολέμου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές στρατιωτικές απώλειες είναι «τεράστιες» και «ο ουκρανικός στρατός χάνει και αυτός άνδρες». «Σίγουρα, είναι περισσότερες από ό,τι στο παρελθόν», είπε.

Ο Ποντόλιακ δήλωσε ότι οι απώλειες στην περιοχή Μπακμούτ – Σολεντάρ είναι ουσιαστικά στρατιώτες, με ελάχιστους πολίτες να ζουν ακόμη σε αυτήν την περιοχή, σε αντίθεση με τις μάχες στην Μαριούπολη στις αρχές του πολέμου που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες Ουκρανούς αμάχους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Κιέβου.

Popular

«Μέχρι σήμερα (είναι το πιο αιματηρό), εξαιρουμένου του διαρκούς βομβαρδισμού της Μαριούπολης», τόνισε ο Ποντόλιακ, αλλά «αν στη Μαριούπολη το 90% των θανάτων ήταν αμάχων, στο Σολεντάρ και στην Μπακμούτ είναι στρατιώτες».

«Βλέπουμε την απολύτως ανεύθυνη στάση, για να το θέσω ήπια, της ρωσικής ελίτ απέναντι στους στρατιώτες της, οι οποίοι πεθαίνουν εκεί κατά χιλιάδες».

https://twitter.com/TpyxaNews/status/1613044176953970690?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1613044176953970690%7Ctwgr%5E8b21bcc87127c01e54109c73da4750697e441fbe%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2023%2F01%2F11%2Fworld%2Foukrania-oi-maxes-se-solentar-kai-mpakmout-einai-oi-pio-aimatires-apo-tin-enarksi-tou-polemou%2F

Δεν υπολόγισε ποσοτικά τις απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων, αλλά υποστήριξε ότι οι Ρώσοι έχουν χάσει «10.000 με 15.000 άνδρες, ίσως και περισσότερους» σε αυτήν την περιοχή από το καλοκαίρι.

«Για εμάς υπάρχουν απώλειες, σημαντικές απώλειες, γι’ αυτούς αυτές οι απώλειες είναι απλώς τεράστιες», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της σήμερα το μεσημέρι η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Άννα Μαλιάρ δήλωσε πως «σκληρές μάχες» μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών δυνάμεων βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα στο Σολεντάρ.

Η Wagner υποστήριξε ότι ελέγχει αυτή την πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Μπακμούτ.

«Σκληρές μάχες συνεχίζονται στο Σολεντάρ», δήλωσε στο Telegram η Μαλιάρ, προσθέτοντας ότι οι Ρώσοι «προσπάθησαν να σπάσουν την ουκρανική άμυνα» και «να καταλάβουν πλήρως την πόλη, αλλά χωρίς επιτυχία». Ο ρωσικός στρατός είχε επίσης επιβεβαιώσει μαίνονται μάχες σήμερα σε αυτή τη μικρή πόλη στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Πηγή

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria