Μαρούσι: Ισχυρή έκρηξη σε σύνδεσμο φιλάθλων – Εκτεταμένες ζημιές (φωτο)

Από την έκρηξη έχουν σπάσει τζάμια σε κτίρια και αυτοκίνητα

Αρχική » Ελλάδα » Μαρούσι: Ισχυρή έκρηξη σε σύνδεσμο φιλάθλων – Εκτεταμένες ζημιές (φωτο)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 3:30 τα ξημερώματα σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην οδό Αναβρύτων 8, στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, ένας δράστης με κράνος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού πλησίασε στον σύνδεσμο και πέταξε τον εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ μετά από μερικά δευτερόλεπτα ακολούθησε ισχυρή έκρηξη.

Ο θόρυβος από την έκρηξη ήταν ιδιαίτερα δυνατός και ακούστηκε στις γύρω γειτονιές. 

Ζημιές προκλήθηκαν σε οκτώ καταστήματα, επτά σπίτια και δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα: τζάμια έσπασαν, τοιχοποίιες κατέρρευσαν μερικώς, «ξηλώθηκαν» εξώπορτες και περβάζια.

Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Ωστόσο, διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο κάτοικος της περιοχής που αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα.

Μαρούσι: Ισχυρή έκρηξη σε σύνδεσμο φιλάθλων – Εκτεταμένες ζημιές (φωτογραφίες)-1

Η ΕΛΑΣ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού βρίσκονται στελέχη του ΤΕΕΜ και της Σήμανσης τα οποία προσπαθούν να συλλέξουν υλικό από κάμερες των γύρω κτισμάτων.

Στο σημείο έσπευσαν και 2 οχήματα της πυροσβεστικής με 6 πυροσβέστες, ωστόσο δεν χρειάστηκε η επέμβαση τους καθώς δεν είχε προκληθεί φωτιά.

Μαρούσι: Ισχυρή έκρηξη σε σύνδεσμο φιλάθλων – Εκτεταμένες ζημιές (φωτογραφίες)-2

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που γίνεται επίθεση στον συγκεκριμένο σύνδεσμο ωστόσο είναι η μόνη φορά που προκλήθηκε τόσο ισχυρή έκρηξη (εικάζεται ότι χρησιμοποιήθηκε δυναμίτιδα). Τις δύο προηγούμενες φορές, είχαν χρησιμοποιηθεί γκαζάκια

Πηγή

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια