Επιστολή Δημάρχου Καστοριάς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των μηλοπαραγωγών - OlaDeka

Επιστολή Δημάρχου Καστοριάς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των μηλοπαραγωγών

Δελτίο Τύπου

Επιστολή Δημάρχου Καστοριάς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση των μηλοπαραγωγών

Μετά την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση των μηλοπαραγωγών της Π.Ε. Λάρισας, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητώντας την άμεση υποστήριξη και των παραγωγών της Καστοριάς βάσει των δεσμεύσεών του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο στις 24 Νοεμβρίου 2022, παρουσία του Δημάρχου.

Το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2022 στην Αθήνα με εκπροσώπους μηλοπαραγωγών του Δήμου Καστοριάς, στην οποία παρέστην και εγώ προσωπικά, λάβαμε την προσωπική σας διαβεβαίωση ότι  θα στηριχθούν άμεσα (μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2022) οι παραγωγοί για την ζημία που υπέστησαν εξαιτίας του δυσθεώρητου ενεργειακού κόστους σε συνδυασμό με τις τραγικά χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στις 2 Ιανουαρίου 2023 ανακοινώσατε μέτρα στήριξης μόνο για τους παραγωγούς της  ΠΕ Λάρισας, μεταθέτοντας σε απώτερο άγνωστο χρόνο την  αξιολόγηση των αιτημάτων των παραγωγών του Δήμου Καστοριάς, γεγονός που προκαλεί έντονη ανησυχία στον κλάδο.

 Επισημαίνω την αναγκαιότητα άμεσης στήριξης των παραγωγών του ακριτικού Δήμου μας, που αντιμετωπίζει ως γνωστόν τεράστιο οικονομικό αποκλεισμό και χρήζει σημαντικής και έγκαιρης υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα, που πλέον αποτελεί την βασική πηγή εισοδήματος για την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Ελπίζω στη θετική και άμεση ανταπόκριση σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση

Γιάννης Κορεντσίδης

Δήμαρχος Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria