Διαμαρτυρία συνταξιούχων ΙΚΑ Καστοριάς - OlaDeka

Διαμαρτυρία συνταξιούχων ΙΚΑ Καστοριάς

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Καστοριάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Στηρίζουμε τις δίκαιες κινητοποιήσεις των υγειονομικών για την τραγική κατάσταση των παιδιατρικών στην περιοχή μας

Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ γνωρίζουμε πολύ καλά τί σημαίνει διάλυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.

Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, με τις διακομιδές των παιδιατρικών ασθενών από τη Δυτική Μακεδονία να είναι καθημερινότητα για τους γονείς και τους υγειονομικούς, μας έχει εξοργίσει !

Είναι αδιανόητο το 2023:

 ● Να μην υπάρχουν πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες Παιδιατρικές κλινικές δημόσιες και δωρεάν σε κάθε πόλη, να μην υπάρχουν οργανωμένα- στελεχωμένα Παιδιατρικά Ιατρεία στα Κέντρα Υγείας να αντιμετωπίζουν τους ασθενείς που δεν χρήζουν νοσηλείας.

● Να μην υπάρχει Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο το οποίο θα διαθέτει εξειδικεύσεις για όλα τα ιατρικά θέματα, ΜΕΘ Παίδων και Μονάδας Νεογνών αλλά να είναι θέμα τύχης, σε πόση ώρα και με τί μέσο θα φτάσει ένα παιδί στην πλησιέστερη και «μη κατειλημμένη» δομή υγείας.

● Να μην υπάρχει σύγχρονος και συντηρημένος στόλος στο ΕΚΑΒ με επαρκές και μόνιμο προσωπικό.

Ως εδώ ! Είναι αιτία ξεσηκωμού για κάθε συνταξιούχο, για κάθε γονιό, πού λόγω της τεράστιας ανεργίας ή των μισθών πείνας, τρέμει να μην αρρωστήσει το παιδί και το εγγόνι του.

Το ζήτημα της δωρεάν άμεσης πρόσβασης στις δομές υγείας είναι  κόκκινο πανί για όλο το λαό. Δε μπορούμε να παίζουμε τις ζωές μας στα ζάρια. Καλούμε το λαό της Δυτικής Μακεδονίας να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Δεν υπάρχουν σωτήρες. Όλοι απέδειξαν πως υπηρέτησαν ευλαβικά την υποστελέχωση και απαξίωση των δομών υγείας. Όλοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπερασπίζονται τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» που καταργεί και συγχωνεύει Νοσοκομεία και Κλινικές και εμπορευματοποιεί παραπέρα τη λειτουργία των Δημόσιων Νοσοκομείων. Μήπως τώρα που λείπουν βασικά φάρμακα δεν εκβιάζουν τον λαό να αποδεχτεί το «μικρότερο κακό» και να συναινέσει στις αυξήσεις στο φάρμακο;  

Διεκδικούμε:

  1. Πλήρη στελέχωση όλων των Παιδιατρικών Κλινικών σε κάθε Νοσοκομείο. Στελέχωση των ΚΥ με δωρεάν πρόσβαση όλου του λαού. Συντήρηση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, ανανέωση του στόλου, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  2. Δημιουργία Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία δημόσιο και δωρεάν, στελεχωμένο από όλες τις εξειδικεύσεις ιατρών και κλινικών  με ΜΕΘ Παίδων, Νεογνών.
  3. Φάρμακο δωρεάν, ασφαλή  και διαθέσιμο σε όλο το λαό. Καμία σκέψη για αυξήσεις, να σταματήσουν τωρα οι εξαγωγές.
  4. Να μην προχωρήσει το έγκλημα του λεγόμενου Νέου ΕΣΥ.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση που καλεί η ΕΙΝΔΥΜ στην Καστορια στις 26/1 στις 18:00 στην Περιφέρεια

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria