Από την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Market Pass – Φοροτεχνικός συμβουλεύει για τη διαδικασία - OlaDeka

Από την 1η Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Market Pass – Φοροτεχνικός συμβουλεύει για τη διαδικασία

Mέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα λάβουν τα χρήματα οι δικαιούχοι του επιδόματος στον τραπεζικό λογαριασμό τους ή στην άυλη κάρτα

Νωρίτερα ξεκινά η χορήγηση του νέου οικονομικού βοηθήματος της κυβέρνησης προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στα νοικοκυριά. Η φοροτεχνικός Σάντρα Γεραγγέλου μίλησε στην ΕΡΤ για το Market Pass και τα τι και τα πώς της όλης διαδικασίας.


«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι από 1η Φεβρουαρίου ενδεχομένως θα έχουμε έτοιμη και την πλατφόρμα όπου θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και ο στόχος βέβαια είναι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου να έχουν πιστωθεί τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων» δήλωσε στις «Συνδέσεις» η κ. Γεραγγέλου.

Σύμφωνα με τη φοροτεχνικό, όλοι όσοι επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα θα εισπράττουν την πρωτη εβδομάδα κάθε μήνα τα χρήματα. «Για όσους όμως επιλέξουν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, η καταβολή θα γίνεται ανά τρίμηνο. Η πρώτη καταβολή θα γίνει το Φεβρουάριο για το τρίμηνο που έρχεται και τον Μάιο θα γίνει η δεύτερη καταβολή των χρημάτων για να καλύψει το διάστημα από τον Μάιο μέχρι και τον Ιούλιο», είπε.

Μειωμένο το ποσό όταν γίνεται κατάθεση στο IBAN

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, όλοι όσοι επιλέξουν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό θα λάβουν τα χρήματα μειωμένα κατά 20%. Αναφορικά με τη διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθήσουν την χαρακτήρισε αρκετά απλή.

«Μέσα από τον gov.gr θα γίνεται η αίτηση αυτή. Oι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, τον λογαριασμό IBAN όπου θα πρέπει να πιστωθούν τα χρήματα, τον αριθμό του κινητού. Τα στοιχεία θα αντλούνται όσον αφορά τα περιουσιακά και τα εισοδηματικά κριτήρια από την δήλωση του 2021 και θα συμπληρώνουμε από εκεί και πέρα και την οικογενειακή μας κατάσταση» διευκρίνισε η κ. Γεράγγελου.

Ειδικότερα, όπως τόνισε, οι πολίτες θα μπορούν κάνουν χρήση του Market Pass είτε με ψηφιακή κάρτα όπως γινόταν στο Fuel Pass στην οποία θα πιστώνεται όλο το ποσό της επιδότησης ή θα επιλέγουμε την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό όπου εκεί είτε με τη χρεωστική μας κάρτα είτε με ανάληψη, θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα χρήματα.

Επισήμανε ότι το κινητό των χρηστών που θα θα πρέπει να είναι τελευταίας τεχνολογίας για να έχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης του ΝFC. Το Market Pass θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε καταστήματα εμπορίας τροφίμων, αλλά οπουδήποτε επιθυμούμε.

Η κ. Γεράγγελου τόνισε ότι δεν θα μπορούν οι φιλοξενούμενοι να κάνουν αίτηση διευκρινίζοντας ότι «ο υπόχρεος του νοικοκυριού  θα τα δηλώνει σαν εξαρτώμενα προστατευόμενα μέλη του νοικοκυριού, γιατί αυξάνεται το ποσό της επιδότησης ανάλογα με τα εξαρτώμενα μέλη ή τα μέλη που φιλοξενούνται στο νοικοκυριό».

Να σημειωθεί ότι 8.400 δικαιούχοι θα λάβουν από 22 έως 100 ευρώ το μήνα, όπως δήλωσε χθες Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria