Ανησυχητική μελέτη για τις συνέπειες της τεχνολογίας στα παιδιά - OlaDeka

Ανησυχητική μελέτη για τις συνέπειες της τεχνολογίας στα παιδιά

Οι παιδίατροι τονίζουν ότι λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας τα παιδιά δεν μπορούν να κρατήσουν το μολύβι στο χέρι τους

Η νέα μελέτη για τη χρήση τηλεφώνων από παιδιά είναι πραγματικά ανησυχητική. Οι παιδίατροι προειδοποιούν ότι η υπερβολική χρήση τηλεφώνων και υπολογιστών από τα παιδιά εμποδίζει την ανάπτυξη των μυών των δακτύλων και των χεριών.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας επιφέρει μαζί της καλές αλλά και κακές πτυχές. Ένα από τα μειονεκτήματα της ψηφιοποίησης είναι ότι τα παιδιά δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να χρησιμοποιούν μολύβι. Οι παιδίατροι τονίζουν ότι λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας δεν μπορούν να κρατήσουν το μολύβι στο χέρι τους. Αυτό γίνεται πιο ορατό όταν τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο.

Η παιδίατρος Sally Payne από τον οργανισμό «Heart of England NHS Trust», τονίζει ότι: Τα παιδιά δεν έχουν τη δύναμη και την επιδεξιότητα που είχαν πριν από δέκα χρόνια. Δεν έχουν αναπτύξει τις βασικές δεξιότητες, που είναι απαραίτητες για εργασία και μάθηση.

Όπως λέει η ίδια, ο ισχυρός έλεγχος των μυών των δακτύλων είναι σημαντικός για τη χρήση μολυβιού και τα παιδιά πρέπει οπωσδήποτε να αναπτύξουν αυτή την ικανότητα.

Αντί για tablet ή τηλέφωνο, οι γονείς μπορούν να μάθουν τα παιδιά τους να παίζουν το παιχνίδι με το σχηματισμό κύβων, να γράφουν και να χρωματίζουν.

Εξαιτίας αυτού του τρόπου εκπαίδευσης, όλο και περισσότερα παιδιά όταν ξεκινούν το σχολείο πρέπει να πάνε σε εργοθεραπεία για να αναπτύξουν τη δύναμη των μυών των δακτύλων τους και να μάθουν να κρατούν ένα μολύβι και να γράφουν.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria