Σε ιδιώτη τα 25 ηλεκτρικά – συμβατικά ποδήλατα του Δήμου (όροι σύμβασης) - OlaDeka

Σε ιδιώτη τα 25 ηλεκτρικά – συμβατικά ποδήλατα του Δήμου (όροι σύμβασης)

Θυμάστε τα ηλεκτρικά ποδήλατα στα οποία έχουν αφιερωθεί δεκάδες δημοσιεύματα από το 2016;

Ήταν Σεπτέμβρης του 2016 όταν κατέφθασαν στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς οι κούτες με τα  12+15 ποδήλατα (κόστους 60.000€) που αποκτήθηκαν μέσω του έργου «GALET- Greece / Albania Energy Tourism», στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδας-Αλβανίας 2007-2013.

Μετά, τα ποδήλατα παραχωρήθηκαν από την Αντιπεριφέρεια στον Δήμο Καστοριάς προκειμένου να αξιοποιηθούν για τουριστικούς ,κυρίως, σκοπούς. Στήθηκε μάλιστα κι ένα ένας σταθμός φόρτισης στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας, πίσω από τα αστικά, ο οποίος δεν λειτούργησε ποτέ για άλλο σκοπό εκτός από πάρκινγκ μηχανών.

Η έλλειψη λογισμικού διαχείρισης ή δεν γνωρίζουμε ποιος άλλος λόγος, οδήγησαν στο σημείο να έχουμε δει σε λειτουργία τα ποδήλατα αυτά, ελάχιστες φορές στους δρόμους, παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις.

Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα, λίγες ημέρες πριν ανατείλει το 2023 και διαβάζουμε την απόφαση να παραχωρηθούν όλα τα ποδήλατα σε ιδιώτη, για 6 χρόνια. Το μίσθωμα θα ανέρχεται στα 1800€ τον χρόνο και για τα 25 ποδήλατα. (6€/μήνα κάθε ποδήλατο) (απόφαση εδώ)

Στους όρους της σύμβαση προβλέπονται και τα εξής:

-Η επιχείρηση του αναδόχου θα αναλάβει το service, τη συντήρηση, των ποδηλάτων
και το κόστος των απαιτούμενων για τη συντήρηση τους ανταλλακτικών, παρέχοντας
ταυτόχρονα δωρεάν οδική βοήθεια στους χρήστες αυτών.
_ Επιπλέον θα παρέχεται έκπτωση 50% στους δημότες και τους φοιτητές, της πόλης
με την επίδειξη της αστυνομικής ή φοιτητικής ταυτότητας.
-Την πρώτη και την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα τα ανωτέρω ποδήλατα θα
διατίθενται δωρεάν στους δημότες Καστοριάς και στους φοιτητές που σπουδάζουν
στην πόλη μας.
Τα ποδήλατα θα βρίσκονται στην έδρα της εταιρείας και θα διατίθενται στο κοινό κατά
το ωράριο λειτουργίας της Εταιρείας, σε καθημερινή βάση, συμπεριλαμβανομένων
εορτών και αργιών.
-Η Εταιρεία θα παραχωρεί δωρεάν τα ποδήλατα στον Δήμο για οποιαδήποτε δράση event που που ο ίδιος οργανώνει, καθώς επίσης και στον ποδηλατικό σύλλογο 620
Καστοριάς, για τις ποδηλατοβόλτες που διοργανώνει.

Το θετικό είναι ότι βρέθηκε επιτέλους τρόπος να αξιοποιηθούν αυτά τα ποδήλατα που περισσότερο πρόβλημα δημιουργούσαν τόσα χρόνια. Τι κι αν ο τουρισμός αυξάνεται και η ενοικίαση ποδηλάτων (και ηλεκτρικών scooters) είναι δημοφιλέστατη σε όλη την Ελλάδα, όπως και η δημοφιλία του ποδηλάτου στους ντόπιους.

Δεν ξεχνάμε το «φιλέτο» που ακούσει στο όνομα» Κάρανος», το ηλιακό καραβάκι αν το ξεχάσατε. Ο οποίος μπορεί να έχει εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα, θα μπορούσε όμως να αξιοποιηθεί για τουριστικούς σκοπούς ως μέσο ξενάγησης στη λίμνη μας. Πιο οικολογικό, πιο ευέλικτο, πιο εντυπωσιακό και παιχνιδιάρικο…. Ποιος δε θα ενδιαφερόταν να το μισθώσει με ανάλογους όρους;

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria