Υποδοχή Πολωνών εκπαιδευτικών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για παρακολούθηση εργασίας (job shadowing) - OlaDeka

Υποδοχή Πολωνών εκπαιδευτικών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για παρακολούθηση εργασίας (job shadowing)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Υποδοχή Πολωνών εκπαιδευτικών από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας για παρακολούθηση εργασίας (job shadowing

Από τις 6 έως τις 17 Νοεμβρίου 2022 η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας φιλοξένησε 10 Πολωνούς εκπαιδευτικούς από το σχολείο Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II w Goniądzu  στην πόλη Goniadz, οι οποίοι επισκέφτηκαν σχολικές μονάδες της περιοχής μας για παρακολούθηση εργασίας (job shadowing). Η επίσκεψή τους εντάσσεται στο πλαίσιο Σχεδίου Κινητικότητας Erasmus με τίτλο “Nauczyciele na start” (2021-1-PL01-KA122-SCH-000013908), εγκεκριμένο από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού της Πολωνίας και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον οργανισμό Perfect Project.

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής τους, οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, όπου τους υποδέχτηκε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Δέσποινα Παπαδοπούλου. Επίσης, τους παρουσιάστηκε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των δυο χωρών. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες για τις συλλογές, το κτίριο και την ιστορία της βιβλιοθήκης.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητάς τους, οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τις παρακάτω σχολικές μονάδες και εκπαιδευτικές δομές:

  1. Στις 08.11.2022: το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης και το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης
  2. Στις 09.11.2022: το 19ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης (Βιοκλιματικό)
  3. Στις 11.11.2022: το Γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας
  4. Στις 15.11.2022: το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού και το 4o Γυμνάσιο Καστοριάς
  5. Στις 16.11.2022: το 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
  6. Στις 17.11.2022: το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Καστοριάς.

Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στους χώρους των σχολείων, συνομίλησαν με τους εκπαιδευτικούς για θέματα διδασκαλίας και άλλα εκπαιδευτικά ζητήματα και παρακολούθησαν μαθήματα ειδικοτήτων αντίστοιχων με τις δικές τους. Οι Διευθύνσεις και το προσωπικό των σχολείων υποδέχτηκαν ένθερμα τους Πολωνούς συναδέλφους τους και μοιράστηκαν με μεγάλη προθυμία παιδαγωγικές επιλογές και εκπαιδευτικές πολιτικές μαζί τους.

Εκτός από τις επισκέψεις σε σχολικές μονάδες, η φιλοξενία των Πολωνών εκπαιδευτικών στην περιοχή μας αποτέλεσε ευκαιρία για τη γνωριμία τους με σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως το Λαογραφικό Μουσείο και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το αρχοντικό Βούρκα στην Κοζάνη, το αρχοντικό Πούλκως και οινοποιείο στη Σιάτιστα, τη Σπήλαιο του Δράκου και το Λαογραφικό Μουσείο της Καστοριάς, αλλά και με όμορφους προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή μας, όπως τα Μετέωρα και η Θεσσαλονίκη. Επίσης, σε συνάντηση στον Δήμο Κοζάνης, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου Κοζάνης, Παρθένα Τουμπουλίδου, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή μας λόγω της απολιγνιτοποίησης τονίζοντας παράλληλα τον κρίσιμο ρόλο της εκπαίδευσης στη μετάβαση αυτή.

Η συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με τον οργανισμό ‘Perfect Project’ στο πλαίσιο του εν λόγω Σχεδίου Κινητικότητας θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, με την επίσκεψη δυο ακόμη ομάδων εκπαιδευτικών για παρακολούθηση εργασίας σε σχολικές μονάδες της περιοχής μας.

Κοινοποίηση
loading...
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria