Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, -3- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, για τις οποίες συνελήφθη άμεσα 46χρονη αλλοδαπή στην πόλη της Φλώρινας - OlaDeka

Εξιχνιάσθηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας, -3- περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, για τις οποίες συνελήφθη άμεσα 46χρονη αλλοδαπή στην πόλη της Φλώρινας

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένα άτομο ως συνεργός της 46χρονης, ο οποίος παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από τους παθόντες, με το πρόσχημα έκτακτης ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού τους προσώπου

Εξιχνιάσθηκαν, ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, τρεις (3) περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εκ των οποίων μία (1) τετελεσμένη και δύο (2) σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν σήμερα (16-12-2022) τις πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας.

Για τις υποθέσεις συνελήφθη σήμερα (16-12-2022) τις μεσημβρινές ώρες στην πόλη της Φλώρινας, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, από προαναφερόμενους αστυνομικούς, 46χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα της απάτης, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη ενός συνεργού της.

Συγκεκριμένα, σήμερα (16-12-2022) τις πρωινές ώρες, άγνωστος άνδρας, τηλεφώνησε σε οικία 75χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Φλώρινας και προσποιούμενος ιατρό Νοσοκομείου, ανέφερε ψευδώς σε αυτόν ότι συγγενικό του πρόσωπο (κόρη) είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό συνεπεία τροχαίου ατυχήματος και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν  χρηματικό ποσό.

Ακολούθως, ο 75χρονος παρέδωσε  το χρηματικό ποσό των -9.700- ευρώ στην 46χρονη αλλοδαπή και στη συνέχεια αφού αντιλήφθηκε την σε βάρος του απάτη ενημέρωσε άμεσα τις αστυνομικές Αρχές. 

Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία προαναφερόμενοι αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν την 46χρονη στην πόλη της Φλώρινας, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των       -9.700- ευρώ, τα οποία και αποδόθηκαν στον 75χρονο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, σήμερα το πρωί στην πόλη της Φλώρινας, τελέστηκαν από τον συνεργό της 46χρονης άλλες -2- απόπειρες εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών, με πανομοιότυπο τρόπο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εξαπατήσει τα θύματά του, γιατί οι ίδιοι οι παθόντες, αντιλήφθηκαν την απόπειρα εξαπάτησης και δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Φλώρινας εξετάζεται η συμμετοχή των ανωτέρω και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και ο εντοπισμός τυχόν άλλων παθόντων, ενώ η συλληφθείσα με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία οδηγήθηκε στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας. 

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά εξαπάτησης:  

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι σας ζητούν χρήματα, για δήθεν επείγουσα ανάγκη συγγενικού/φιλικού σας προσώπου, όπως νοσηλεία σε νοσοκομείο ή για δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το συγγενικό σας πρόσωπο, που είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό ανήλικου, συνήθως παιδιού. Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. 

Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών. 

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό – συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. 

Η επικοινωνία να γίνεται άμεσα, με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι ή σας έδωσαν οι δράστες να μιλήσετε. 

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού. 

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.). 

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας. 

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria