Ένας ακόμη λύκος θυσιάστηκε στην άσφαλτο παρά την σήμανση για χαμηλές ταχύτητες - OlaDeka

Ένας ακόμη λύκος θυσιάστηκε στην άσφαλτο παρά την σήμανση για χαμηλές ταχύτητες

Ένα ακόμη ζώο της άγρια ζωής άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο καθώς χτυπήθηκε με σφοδρότητα από διερχόμενο ΙΧ σε επαρχιακό δρόμο που συνδέει την Καστοριά με το Αμύνταιο.

Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα μικρό λυκάκι, το έβδομο τα τελευταία χρόνια το οποίο σκοτώθηκε ακαριαία σήμερα το πρωί μετά από σύγκρουση με ΙΧ, ο οδηγός του οποίου φέρεται να αγνόησε την πυκνή σήμανση που υπάρχει και δεν κατέβασε ταχύτητα.

Σύμφωνα δε, με όσα περιγράφει στο GRTimes ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων, Νίκος Παναγιωτόπουλος, «το γεγονός έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες ανάλογα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια. Και δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για τη μοναδική αγέλη που δεν φεύγει πέρα από τα όρια του νομού. Μέχρι πρότινος μετρούσε δεκατέσσερα μέλη, τώρα έχουν μείνει εννιά».

«Με ειδοποίησε σήμερα το πρωί ένας διερχόμενος οδηγός, ο οποίος μου τόνισε ότι δεν πρόκειται για σκύλο. Όταν έφτασα διαπίστωσα ότι επρόκειτο για ένα μικρό λυκάκι, το οποίο πριν το χτύπημα ήταν υγιέστατο, όμως μετά από αυτό σκοτώθηκε ακαριαία περίπου στις 9 το πρωί» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το πως είναι δυνατόν να σκοτώθηκε ένα ζώο της άγριας ζωής, ενώ στα πλάγια του δρόμου υπάρχει συνεχόμενη σήμανση προειδοποίησης των οδηγών, ο κ. Παναγιωτόπουλος συμπληρώνει στο GRTimes, ότι δυστυχώς «η Άγρια Ζωή στην Καστοριά, σκοτώνεται στην άσφαλτο. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η πινακίδες δεν είναι εκεί για να κοσμούν τον δρόμο, αλλά για να προειδοποιούν τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί. Τώρα πως γίνεται ένα τέτοιο περιστατικό να συμβαίνει 9 το πρωί, είναι να απορεί κανείς».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria