«Κιβωτός του Κόσμου»: Κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επόμενη ημέρα στη ΜΚΟ – Ένταση με γονείς - OlaDeka

«Κιβωτός του Κόσμου»: Κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επόμενη ημέρα στη ΜΚΟ – Ένταση με γονείς

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για την υπόθεση της “Κιβωτού” και το μέλλον της δομής. Στο τραπέζι βρέθηκε ένα μεταβατικό σχήμα με κρατικούς αξιωματούχους στη διοίκηση της οργάνωσης

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου” και το μέλλον της δομής.

Στο τραπέζι βρέθηκε το ενδεχόμενο ενός μεταβατικού σχήματος από κρατικούς αξιωματούχους στη διοίκηση της οργάνωσης. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πρώτος μας μέλημα είναι η προστασία και η ασφάλεια των παιδιών που μένουν σε αυτές τις δομές” τόνισε στην ΕΡΤ ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ένταση σημειώθηκε το πρωί στο κτίριο της “Κιβωτού του Κόσμου” όταν ο γενικός γραμματέας των Σύρων που μένουν στην Ελλάδα, Ν. Μπάκρι βρέθηκε στην είσοδο της δομής με γονείς που ζήτησαν να πάρουν πίσω τα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα, ένα ζευγάρι Σύρων καταγγέλλει ότι οι εργαζόμενοι στη δομή δεν τους επιτρέπουν την επικοινωνία με τα παιδιά, ενώ έδειξαν στις κάμερες και φωτογραφίες των παιδιών τους με σημάδια από σβησμένα τσιγάρα και χτυπήματα στα χέρια, όπως οι ίδιοι ανέφεραν.

Ο κ. Μπάκρι με το ζευγάρι επιχείρησαν να μπουν μέσα στη δομή, με αποτέλεσμα να προκληθεί επεισόδιο με φωνές και εκτοξεύσεις αντικειμένων, ενώ ενημερώθηκε και η ΕΛΑΣ, περιπολικό της οποίας έφθασε στο σημείο.

Σοκαριστικά είναι τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με περιστατικά κακοποίησης σε δομές της “Κιβωτού του Κόσμου”. Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες. Γονείς, που τα παιδιά της ήταν σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου, αφήνουν αιχμές ακόμη και για παράνομες υιοθεσίες.

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου που υπόσχεται έρευνα και κυρώσεις αν αποδειχθούν οι καταγγελίες. «Ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδεται στο συγκεκριμένο κληρικό, ο ίδιος προσωπικά και η Εκκλησία θα αποδώσουν στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, κ.Χάρης Κονιδάρης στην ΕΡΤ.

Οι αρχές επικεντρώνονται σε ύποπτα ταξίδια, δώρα, σε εργαζόμενους ειδικών αποστολών και σε καταγγελίες για παιδιά που αναγκαστικά σταμάτησαν το σχολείο, ενώ είναι θέμα χρόνου να κληθούν για ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι, άτομα που φέρονται να είχαν κεντρικό ρόλο στην οργάνωση, ανάμεσά τους και το υψηλόβαθμο στέλεχος της Κιβωτού.

Την ίδια ώρα, νέα μαρτυρία ενός κοριτσιού από δομή της Κιβωτού στη Χίο φέρνει στο φως η ΕΡΤ. Η ανήλικη υποστηρίζει ότι τα περιστατικά βίας δεν ήταν μεμονωμένα και περιγράφει για πρώτη φορά στην ΕΡΤ τα σκληρά χρόνια που φέρεται να βίωσε στην δομή της Χίου. «Με έβαζαν να μαζεύω κουκουνάρια. Κάθε φορά που δεν άκουγα με έκλειναν στο δωμάτιο, ξεχνούσαν να μου φέρουν φαγητό γενικώς τα παιδιά εκεί πέρα είναι σαν δούλοι». 

Αποκομμένα από την υπόλοιπη κοινωνία ισχυρίζεται η ανήλικη πως ζούσαν τα παιδιά της Κιβωτού και όπως λέει πολλές φορές τους απαγόρευαν να μιλούν ακόμη και μεταξύ τους. «Έπεφτε ξύλο, σε έβαζαν τιμωρία στην απομόνωση δεν σου επέτρεπαν να μιλάς με τα άλλα παιδιά και έλεγαν στα άλλα παιδιά ότι δεν κάνει να σου μιλάνε».

Είναι όχι μόνο σκληρό. Είναι φρικιαστικά πραγματικά αυτά που ακούμε και όλες αυτές οι καταγγελίες. Όλα διερευνώνται από την Εισαγγελία Ανηλίκων. Πρέπει να φτάσει το “μαχαίρι στο κόκαλο” σε κάθε περίπτωση” τόνισε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria